Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın girişimiyle başlatılan çalışmalarda ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Daire Başkanlığı ilçe merkezinde 35 yıllık eski içme suyu şebekesini yeniledi.

Altyapı çalışmaları sonuncu ilçe şantiye kente dönerken, yapılan bir program dâhilinde kazılan tüm cadde ve sokaklar için asfaltlama çalışması başladı. İlk olarak ilçenin ana arterlerinde başlayan çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor.  Geçtiğimiz haftalarda şehit İsa Yüksel Caddesi’nin birinci kat asfaltını yapan ekipler dün itibari ile Enstitü Caddesi ve Aydınoğlu caddesini asfaltladılar.

YAP-BOZ BELEDİYECİLİĞİNİ BİTİRİYORUZ

Süreçle ilgili detayları aktaran Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran “Tire, yıllardır çok büyük alt yapı sorunları ile karşı karşıya. Şimdiye kadar hep pansuman tedbirlerle geçiştirilmeye çalışılmış. Bizler pansuman tedbirler yerine kanayan yaralara neşter vurduk. Biz hep şunu söyledik: ‘Hedefimiz gelecek nesillere güzel bir Tire bırakabilmek.’ İşte bu hedefle mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçenin 35 yıldır değişmeyen asbestli içme suyu şebekesini yeniledik. Hazır sokaklar kazılmışken diğer kurumlarla da görüşerek ilçede alt yapı çalışmalarını tamamlamalarını rica ettik.  Bir defa kazıp tüm altyapı sorununu çözdük. Biz yap-boz belediyeciliğine karşıyız. Alt yapı çalışmamızın tamamlandığı tüm noktalar sırasıyla asfaltlanmaya devam ediyor. Tire Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz de bu çalışmalarda İBB ekiplerimize lojistik anlamda destek oluyor. Ben buradan bir kez daha İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’e ilçemize kazandırdığı hizmetlerden dolayı sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Mutlu insanların yaşadığı bir Tire için çalışmalarımız devam edecek.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi