Uzun yıllardır adeta duvar gibi ilçeyi ikiye bölen İnönü bulvarında vatandaşların trafik yönünden mağduriyet yaşamaları sonucu  harekete geçen Tire Belediyesi konuyu kısa sürede çözüme kavuşturdu. Karayolları sorumluluğunda olan yolun İzmir Büyükşehir Belediyesine geçirilmesi için bir takım görüşmeler sağlayan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, devir işleminin  ardından çalışmalara hız kazandırdı. Geçtiğimiz gün  Tire belediyesi ve  İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri  kavşak çalışmasına başladı. Çalışmaları yerinde izleyen Tire Belediye Başkanı  Salih Atakan Duran proje hakkında Atatürk Mahallesi Muhtarı Ergün Çelik’e de bilgi verdi. 

İLÇEMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN
Bugün kavşak çalışmalarını yerinde inceleyen Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran; “İnönü Bulvarımız şehrimizin bu bölümünde bir Berlin duvarı gibi trafiği aksatan bir hal arz etmekteydi. Burada vatandaşlarımızın talebini bizlere ileten sayın muhtarımızı dikkate alarak Büyükşehir Belediyemizle görüştük. Büyükşehir Belediyemiz sesimize kulak verdi ve bu bulvarın İBB’den devrini istedi. Bende Karayolları Genel Müdürü ile görüşmek üzere Ankara’ya gittim. Bu esnada burada ki yerel yetkililerimiz  Karayollarının Bölge Müdürü ile görüştüler. Kavşakla ilgili olarak Sayın Kaymakamımız üç kez Bölge Müdürleri ile görüşerek büyük bir azim ve kararlılık ortaya koydular. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Siyasi yetkililerde ilgili partilerle bunu dile getirdiler. Kendi merkezlerine baskılar yaptılar ve hep birlikte güzel bir çalışmayı ortaya koyduk. Büyükşehir Belediyemizde Kavşak talebimizi dikkate aldı ve gerekli yetkili birimlerden karaları çıkartarak bugün itibari ile hayata geçirdi. Oluşturulan kavşak sonrası Gençlik caddesinden gelen vatandaşlarımız direk İnönü Bulvarına bağlanabilecekler. Gölet muhitinde oturan vatandaşlarımızın evlerine ulaşımı ise Gençlik Caddesi üzerinden daha kolay ve rahat olacak. Böylesine güzel bir projeye İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte imza attık. Projeyi İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz kendi personelleri ile birlikte yürütüyor. Bizlerde onlara malzeme ve ekipman anlamında yardımcı oluyoruz. Mutlu insanların yaşadığı güzel bir Tire ve Mutlu İnsanların yaşadığı güzel bir İzmir için aşkla çalışıyoruz.” 

ATATÜR MAHALLESİ MUHTARINDAN BAŞKAN DURAN’A TEŞEKKÜR
Kavşak konusunu uzun zamandır takip eden ve konu ile ilgili olarak Tire Belediyesi’nden yardım isteyen Atatürk Mahallesi Muhtarı Ergün Çelik’de kavşak ile ilgili olarak memnuniyet duyduklarını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü; “ Kavşak problemini uzun süredir yaşıyor ve dile getiriyorduk. Bu kavşağın yapılması bizim muhtarlık dönemimize nasipmiş. Bu konuda yardımlarını esirgemeyen Tire Belediye Başkanım Sayın Salih Atakan Duran ve Kaymakamımız Sayın Fatih Çobanoğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi