1927 yılında Tire Belediyesi’nin katkılarıyla İzmir Valisi Kazım Paşa tarafından yaptırılan Paşa Çeşmesi, 1961 yılında Tire Belediyesi tarafından restore edilerek, günümüze kadar ayakta kalabildi. Son yıllarda yaşanan kuvvetli yağışlarla çeşmenin sırtının yaslandığı istinat duvarı kaymaya başlayınca, çeşmede gözle görülür deformasyon meydana geldi. Öyle ki kuvvetli bir yağış anında ardındaki istinat duvarı ile birlikte yıkılması muhtemel olan çeşmenin çevresine önceki yönetim döneminde Tire Belediyesi tarafından uyarı tabelaları takılmıştı.

OKUROĞLU: “YIKILMADAN KURTARMAK İSTİYORUZ!”

Göreve başlamasından yaklaşık 2 hafta sonra tarihi Paşa Çeşmesi’nin yıkılmadan kurtarılması için harekete geçen Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, ilgili birimlerden restorasyon için görüş aldı ve çeşmenin çevresinde güvenlik önlemi alınarak derhal restorasyona başlanması için talimat verdi.

Bu Da Geçer Ya Hu tiyatro oyunu sahnelendi Bu Da Geçer Ya Hu tiyatro oyunu sahnelendi

RESTORASYON BAŞLIYOR

Paşa Çeşmesi’ne bizzat giderek inceleme yapan Başkan Okuroğlu, “Çeşmemizin durumu ortada maalesef. Allah korusun kuvvetli bir yağış olsa ardındaki istinat duvarıyla birlikte yıkılacak. Biz en kısa zamanda çeşmemizin tadilatına başlıyoruz. İZSU ile görüştük. Çeşmedeki suyu yan tarafa vererek suyun akmaya devam etmesini sağlayacağız. Çeşmenin olduğu alanı bariyerle kapatıp en kısa zamanda restorasyona başlayacağız.” dedi.

Pasacesmesi3

Pasacesmesi2

Editör: Ercan Çelik