Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Tire Salı Pazarı’nı gezdi. Vatandaşla samimi ortamda kaynaşma fırsatı bulan Balbay, pazarcı esnafının da  sorunlarını dinledi. Mustafa Balbay görüşmelerinin devam ettiği şu günlerde koalisyon ile ilgili düşüncelerini Tire’den aktardı.

Ergün ÇELİK

HABER  VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Her fırsatta İzmir’i çok sevdiğini dile getiren CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay önceki gün Tire’yi ziyaret ederek tarihi Salı Pazarı’nı gezdi. Tire ziyareti boyunca Balbay’a Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan ve diğer parti yöneticileri eşlik etti. Salı Pazarı’nda Tirelilerle sohbet eden Balbay, bir yandan da pazarcı esnafının sorunlarını dinledi. Tireliler, Balbay’dan hükümetin bir an önce kurulmasını isterken aksi halde ülkenin bu durumdan zarar göreceğini söyledi.

Pazar ziyaretinden sonra Tire Belediyesi’ne geçen Balbay, burada Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’i ziyaret etti. Başkan Çiçek İzmir Milletvekili Balbay’a Tire’ye özgü koruk şerbeti ikram etti.


BEN BU PARLAMENTODAN BİR HÜKÜMET ÇIKACAĞINA İNANIYORUM

Tire Belediyesi ziyareti çıkışında HaberTire Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Balbay; “Ben bu parlamento’dan bir hükümet çıkacağına inanıyorum” dedi. Balbay, gazetecilerin sorduğu “CHP, AK Parti ile koalisyon yapmayı düşünüyor mu?” sorusuna verdiği cevapta ise; “ Anadolu’da ‘Hamama gider kurna beğenmez, düğüne gider zurna beğenmez’ diye bir laf vardır. Biz onu beğenmez bunu beğenmez bir parti olmak istemiyoruz. Zaten bizim seçime girerken iki temel sloganımız vardı. Birincisi Türkiye rahat bir nefes alacak, ikincisi ise Türkiye’nin birleştirici gücü CHP olacak. Birinci sloganımız olan rahat nefes alma şu anda gerçekleşti. Şu anda ülke olarak 6 Haziran’dan daha iyi durumdayız. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her türlü kolalisyona açığız. Ak Parti olur, MHP olur, hatta HDP bile olabilir. Bizim kapımız herkese açıktır” dedi.



MUHALEFET BAŞARAMADI

Geçtiğimiz günlerde yapılan Meclis Başkanlığı seçimlerini de değerlendiren Balbay; “Maalesef Muhalefet birlik olmayı başaramadı” dedi. Meclis Başkanı’nın CHP’den çıkmasını istediğini vurgulayan   Balbay açıklamalarını; “1998 yılında Hikmet Çetin Meclis Başkanı olduğunda CHP’nin meclisteki gücü beşinci sıradaydı. Bu Meclis Başkanlığı seçimlerinde de olabilirdi ama olmadı. Lafı uzatmaya gerek yok muhalefet başaramadı. Ben burada AKP’nin muhalefet duygusunu tatmasını istiyorum. Muhalefet şerbeti demokrasi için iyidir. AKP’nin bahsettiği o tramvay, demokrasi durağına geldi. Artık bu durakta inecek var. artık AKP’nin inmesi gerekiyor” şeklinde sürdürdü. 

HABER  VİDEOSU:


Editör: Haber Merkezi