1974 yılında dönemin Belediye Başkanı Samim Uzer tarafından yapılan ve o yıldan bu yana hiç dokunulmayan Atatürk Parkı, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran'ın girişimleriyle adeta yeniden hayat bulacak.

Tire Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı projesini tamamlamasının ardından Atatürk Parkı için çalışma başlattı. Tire Belediyesi'ne bağlı birimler, Atatürk Parkı projesi için ilk kazmayı vurdu. Park ve çevresinde çalışmaya başlayan ekipler söküm çalışmalarına başladı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından uygulanacak proje ile Atatürk Parkı yeni ve modern bir görünüm kazanacak.

TİRE’NİN KALBİ

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran: "Tire Belediyesi olarak ilçede zamanla atıl hale gelen Şehit Burhan Aktürk Parkı başta olmak üzere birçok parkımızı yeniledik. Atatürk Parkımız da ilçemizin tam merkezinde ve 50 yıldır ayakta durmaya çalışan bir parkımız. Atatürk Parkımız uzun yıllardır ilgisizlikten maalesef atıl bir hale geldi. Tire'nin tam kalbinde böylesine güzel bir mekanın bu durumda kalmasına tabii ki gönlümüz razı olmadı. Cumhuriyet Meydanı projemizin ardından tamamen kendi imkanlarımızla burası için bir çalışma başlattık. İnşallah kısa süre sonra Atatürk Parkımız yine ismine yakışır bir şekilde yeni görüntüsüyle vatandaşlarımızın uğrak noktası haline gelecek. Göreve geldiğimiz günden bu yana pandemi ve ekonomik zorluklara rağmen biz hiçbir zaman mazeret üretmeden çalışmalarımızı sürdürdük. Bizim doğup büyüdüğümüz havasını soluyup suyunu içtiğimiz bu kente vefa borcumuz var. Tire için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Biz çalışıyoruz, Tire kazanıyor." dedi.

16

13

1410

5

93-12-1

Atatürk Parkı yakında açılıyor Atatürk Parkı yakında açılıyor

Editör: Ercan Çelik