Ercan ÇELİK

Olay 2 önce Tire’de meydana geldi. İzmir’den kiraladıkları bir araçla Tire’ye gelen 2 şahıs, Tire’de yaşlı bir vatandaşa yanaşarak kendilerini yaşlı vatandaşın yakını gibi tanıttılar. Daha öncede yaşlı adamı tanıyormuş gibi yapıp, güvenini kazandıktan sonra yaklaşık 20 bin lirayı alan şahıslar, kaçarak Tire’den ayrıldılar.

Olayla ilgili ihbar üzerine derhal harekete geçen Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, hummalı bir çalışma başlattılar. Yaklaşık 15 saatlik kamera görüntülerini saniye saniye inceleyen polis, aracın plakasını ve şahısların eşgalini tespit ettikten sonra operasyon için düğmeye bastı.

Tire İlçe Emniyet Müdürü Kadir Şen’in bizzat yönettiği operasyon ile şahısları adım adım takip eden polis, 2 dolandırıcılık şüphelisini dün gece İzmir – Aydın otoyolunda seyir halindeyken yakaladı.

Otoyolda aracın peşine düşen Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir süre sonra aracın önünü kesince şüpheliler neye uğradıklarını şaşırdılar. Olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alınırken, ele geçirilen 20 bin lira değerinde döviz ve Türk Lirası sahibine teslim edildi.

Şahıslar bugün Tire Adliyesi’nde hakim karşısına çıkarılacaklar.

Editör: Haber Merkezi