Her gün yeni yöntemlerle vatandaşın canını yakan dolandırıcılar, şimdi de kripto para borsasına el attı. Önceki gün Tire’de yaşayan bir kişiyi hedef alan dolandırıcılar, Tireli vatandaşın hesabından 7.500 TL değerindeki kripto parayı hortumlayarak başka hesaba aktardı. Talihsiz vatandaş dolandırıldığını anlayınca soluğu polis merkezinde aldı. Kendisini dolandıranlardan şikayetçi olan Tireli vatandaş, şimdi kaybettiği 7.500 TL’sini geri almaya çalışıyor.

İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ UYARDI

Yaşanan son dolandırıcılık olayıyla ilgili Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden uyarı niteliğinde açıklama geldi. Emniyet yetkililerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“Son yıllarda birçok kişinin yatırım aracı olarak gördüğü kripto para yatırımcıları zaman zaman dolandırıcıların hedefi haline gelebilmektedir. Kripto para borsaları her ne kadar güvenlik önlemlerini üst düzey almış olsa da dolandırıcılar yatırımcıları farklı vaatlerle kandırarak hesaplarına ulaşabilmekte ve mağduriyetler yaşanabilmektedir. Vatandaşlarımızın bu tür mağduriyetler yaşamaması için kişisel bilgilerini kesinlikle başkalarıyla paylaşmaması gerekiyor”

Editör: Haber Merkezi