Tire’de yaşayan Ali Tabaru isimli vatandaş, sosyal medya üzerinden akülü motosiklet satın almak isterken dolandırıldı. Sözde firmaya toplamda 14 BİN 500 TL ödeme yaptığını söyleyen Tabaru, ne satın aldığı motosikleti alabiliyor ne de ödediği parayı geri alabiliyor.

Akıllara durgunluk veren olay yaklaşık 2 hafta önce yaşandı. Tire’de geçimini hurda kağıt işiyle sağlayan 66 yaşındaki Ali Tabaru, sosyal medyada gezerken akülü motosiklet ilanına rastladı. Piyasa değeri 22 BİN TL olan motosikletin kampanyalı olarak 14 BİN 500 TL’ye satıldığını gören Tabaru, hemen ilandaki firmayla iletişime geçti. İki parça halinde toplamda 14 BİN 500 TL ödeme yapan Tabaru, motosikletin kargoyla adresine gelmesine bekledi. Aradan günler geçmesine rağmen motosikleti gelmeyen talihsiz adam bu sefer para iadesi talep etti. Ne yazık ki para iadesi de yapılmadı.

Yaşadığı olayın ardından dolandırıldığını anlayan Ali Tabaru soluğu Tire Adliyesi’nde aldı. Karşı tarafla ilgili suç duyurusunda bulunan Ali Tabaru, şimdi dolandırıcılara kaptırdığı parasını geri almayı bekliyor.

Editör: Haber Merkezi