Akıllara durgunluk veren olay önceki gün Tire’de yaşandı. Gözü dönmüş dolandırıcılar Tireli vatandaşı arayarak kendilerini polis olarak tanıttı. Daha sonra vatandaşın adının suç örgütleriyle ilişikli olduğunu söyleyerek hesabındaki paraları göndermesini istedi. Bununla da kalmayan dolandırıcı, ikna edebilmek için vatandaşa sahte polis kimliği fotoğrafı da gönderdi. Dolandırıcıların polis olduğuna inanan vatandaş hesabındaki 380 BİN TL olan paranın tamamını karşı tarafa havale etti. Mağdur vatandaş, parayı gönderdikten sonra durumu banka görevlilerine anlatınca kardeşinin de aynı dolandırıcılara aynı yöntemle 115 BİN TL havale ettiği ortaya çıktı. Banka görevlileri bunun üzerine hemen polise ihbarda bulundu. Banka şubesine gelen polis ekipleri her iki vatandaşın bankadaki hesaplarına bloke koydurttu.

UŞAK’TA YAKALANDILAR

Yaşanan olayın ardından Tire Asayiş Büro Ekipleri, şüphelilerin yakalanması için harekete geçti. Havale yapılan hesabın Uşak’ta bir banka şubesi olduğunu tespit eden Asayiş Büro Ekipleri, vakit kaybetmeden Uşak Polisiyle irtibata geçti.  Uşak Polisi de Tire’den gelen bilginin üzerine hemen banka şubesini ablukaya aldı. Banka şubesine giren polis, içeride para çekmeye çalışan 3 şüpheliyi kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan  M.Ç., O.E.ve R.V. hakkında tahkikat başlatıldığı öğrenildi.

İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ UYARDI

Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla alakalı bir açıklama yapıldı. Emniyet yetkililerinden yapılan açıklamada; “POLİS, ASKER YA DA SAVCI HİÇBİR SEBEPLE PARA İSTEMEZ”. Vatandaşlarımız kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp farklı gerekçelerle kendilerinden para isteyen kişilere lütfen itibar etmesinler, para göndermesinler. Son zamanlarda dolandırıcılar telefon ve internet yoluyla vatandaşlarımızın dolandırılmaya çalıştığından, telefon ve internet üzerinden vatandaşlarımız, kesinlikle para göndermesinler.” denildi.

Editör: Haber Merkezi