Ercan ÇELİK

Olay, Tire’ye bağlı Alacalı Köyü’nde meydana geldi. D.A. (38) ve H.Y.(49) isimli iki şüpheli, Alacalı Köyü’nde yol kenarında bulunan N.C.’ye ait tarlanın önünde durdular. Geldikleri otomobilin kaputunu açarak, arıza yapmış süsü verdiler ve çevreyi gözetlemeye başladılar. Yakınlarda kimsenin olmadığından emin olunca, tarladaki su kuyusunun motoruna giden kabloyu sökerek çalmaya çalıştılar. Fakat, o esnada kayıtta olan güvenlik kamerasını fark etmediler.

Bir süre kabloyu sökmek için çabalayan 2 şüpheli, çevrede hareketlilik fark edince su kuyusunun üstünü örtüp, tarladan uzaklaştılar.

Olayı fark eden köylüler durumu Jandarma’ya bildirdi. Tire Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ve kordinesiyle derhal harekete geçen jandarma, 2 şüphelinin içinde olduğu aracı Mahmutlar Köyü’nde yakaladı. Burada otomobili bırakarak yaya olarak kaçmaya çalışan şüpheliler, kısa bir kovalamacanın ardından yakayı ele verdiler.

Jandarma tarafından gözaltına alınan şüpheliler, Tire İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürülerek, haklarında işlem başlatıldı.

Editör: Haber Merkezi