Tire’de bir hemzemin geçitte meydana gelen trafik kazasında, trenin çarptığı traktörün sürücüsü hayatını kaybetti.

 

Ergün ÇELİK


HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

 

Tire’ye bağlı Derebaşı Köyü’nde bugün saat 13:00 sıralarında meydana gelen trafik kazasında, traktörüyle hemzemin geçitten geçmek isteyen İrfan Yakan (49) isimli sürücü hayatını kaybetti.  Edinilen bilgilere feci kaza şu şekilde meydana geldi;

Tire İstiklal Mahallesi’nde ikamet eden ve burada bir bakkal işletmecisi olan 49 yaşındaki İrfan Yakan, aynı zamanda çiftçilikle uğraşıyordu. Arazisine su için sondaj yaptıracak olan Yakan, Derebaşı’nda bulunan bir arkadaşından fiz denilen sondaj borularını almaya gitti. Burada boruları 45 HV 168 plakalı traktörün kasasına yükleyen talihsiz adam, köyün girişinde bulunan ve herhangi bir sinyalizasyon ya da bariyer sisteminin olmadığı kontrolsüz hemzemin geçide geldi. Hemzemin geçitten geçtiği esnada Ödemiş yönünden İzmir yönüne seyir halinde olan 32328 sefer sayılı tren hızla gelerek traktörün römork kısmından çarptı.

Çarpmanın etkisiyle savrulan römork, traktörün baş kısmını da savurarak yolun kenarına fırlattı. Bu esnada traktörden düşen sürücü İrfan Yakan, kullandığı traktörün altında kalarak olay yerinde hayatını kaybetti.

Olayın hemen ardından Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi ve Tire İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Serhan Varol, olay yerine giderek incelemelerde bulundular.

 

“DÜDÜK ÇALARAK UYARDIM”

Kazadan sonra, büyük bir şaşkınlık yaşayan tren makinisti Mustafa S. (45), Jandarmaya verdiği ifadede, hemzemin geçitte düdük çalarak uyardığı traktör sürücüsünün kendisini görmesine rağmen panik yaptığını söyledi. Raydan çıkan ancak büyük bir şans eseri devrilmeyen trenin yolcuları ise olay yerine sevk edilen otobüslerle İzmir’e gönderildi. Kazaya tanık olan köy sakinleri ise hemzemin geçitte benzer tehlikeler yaşadıklarını ifade ederek, otomatik bariyer yapılmasını istedi. Tire Jandarması kazayla ailgli soruşturma başlattı.


“ÖLDÜREN TREN DEĞİL İHMAL”

Kazanın ardından hemzemin geçit savaş alanına dönerken, Tireli İrfan Yakan’ın arkadaşları ve yakınları da olay yerine akın ettiler. Yakan’ın ikamet ettiği İstiklal Mahallesi’nin muhtarı Halil Karadoğan da olay yerine gelen isimler arasındaydı. Olay yerinde birçok kişi hemzemin geçidin kontrolsüz olduğunu ve kazaya davetiye çıkardığını belirterek tepki gösterirken, Muhtar Karadoğan, “Bugün mahallemizin çok sevdiği değerli bir arkadaşımızı ihmal yüzünden kaybettik. Köyün girişinde bulunan bu hemzemin geçit, deyim yerindeyse, Allah’a emanet. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Biz çok değerli bir kardeşimizi yitirdik. Başka canlar yanmasın, başka ocaklar sönmesin. Acilen bu hemzemin geçitlere bariyer ve sinyalizasyon sistemi kurulsun.” Dedi.

İddiaya göre aynı hemzemin geçit için Derebaşı Köyü sakinleri çeşitli başvurularda bulunmuşlar fakat başvurular karşılıksız kalmış.

 

EĞREK YASTA

Feci tren kazasında yaşamını yitiren İrfan Yakan, İstiklal Mahallesi’nin Eğrek mevkiinde ikamet ediyordu. Burada esnaf olan Yakan, mahalleli tarafından son derece sevilen sayılan biriydi. İrfan Yakan’ın ölüm haberi kazadan kısa süre sonra mahalleye geldi. İrfan Yakan’ın evine akın eden mahalleli acılı ailesini teselli etmeye çalıştılar. 












HABER VİDEOSU:


Editör: Haber Merkezi