Ercan ÇELİK

Olay geçtiğimiz gün Tire’de meydana geldi. Tire’de camında “satılık” yazan boş bir eve sürekli girip çıkan şahıslar mahalle sakinlerinin dikkatini çekince, durumu hemen polise bildirdiler. İhbar üzerine derhal harekete geçen Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, ev sahibini de alarak evi didik didik aradılar. Evin içerisinde yaklaşık 12 bin lira değerinde matkap, karıştırıcı gibi inşaat malzemeleri ve bir miktar incir bulan polis hemen çevrede araştırmaya başladı. Görgü tanıklarını dinleyen polis, bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını saniye saniye inceledi.

EVE GELİP POLİSİ GÖRÜNCE ŞOKE OLDULAR

İncelemeler sonucunda 2 şüpheliyi tespi eden polis, İlçe Jandarma Komutanlığı ile irtibata geçerek ortak operasyon için düğmeye bastı. Evin çevresinde konumlanan polis ekipleri, şüphelilerin malzemeleri almak için tekrar eve dönmesini beklemeye koyuldu. Uzun bir bekleyişin ardından malzemeleri almak üzere eve gelen 2 şüpheli karşısında polisi görüncü şoke oldu ve yaya olarak kaçmaya çalıştılar. Bir süre kaçan şüpheliler polis tarafından gözaltına alınarak gerekli işlemlerin yapılması için İlçe Jandarma Komutanlığı’na teslim edildiler.

DÜĞÜN SALONUNDAN ÇALMIŞLAR

Üzerinde “satılık” yazısı bulunan boş evi çaldıkları malzemeleri depolamak için kullanan şüphelilerin, söz konusu malzemeleri Selçuk yolu üzerinde faaliyet gösteren bir düğün salonundan çaldıkları tespit edildi.

Editör: Haber Merkezi