31 Mart tarihinde ülke genelinde yerel (belediye) seçimler icra edilecek. Her zaman olduğu gibi bu seçim öncesinde de adayların belirlenme süreci ile birlikte partilerin oy potansiyelini artırmak için nüfuz mücadelesine şahit oluyoruz.

      Bununla birlikte ilkesiz ve omurgasız bir çok kişi de parti sıralarında yer edinmek için binbir kılığa/kimliğe bürünüyor. Seçim sathında belediye bünyesinde istihdam edilebilme gayesiyle; partisini, ideolojisini, değerlerini hiçe sayanları görmek şaşırtıcı değil elbette. Fakat seçimi kazanan başkan adayının ve belediye meclisine girebilme hakkı kazanan kişilerin mevcut belediye çalışanlarından bir kısmının işine son verip kendi yakınlarını/yandaşlarını bu pozisyonlara yerleştirmeleri hiç duymak ve görmek istemediğimiz bir tablo olmasına rağmen her seçim sonrası bu durumla karşılaşıyoruz. Hâliyle her yerel seçim öncesi istisnasız her belediyede, kadrolu olmayan ve lobisi de bulunmayan personeli bir telaş sarıyor. Bu telaş ve korku hâli, söz konusu çalışanları, ideolojilerini ve dünya görüşlerini gizlemelerine etki edecek kadar tesir altına alıyor. Diliyorum ki bu seçimlerin sonunda hiçbir belediye çalışanı işinden olmaz ya da istemediği bir departmana kaydırılmaz. 

Mevcut Belediye Başkanı Dönemi
   Türk siyasî tarihinde farklı bir öneme haiz olan partilerin ittifak kurup birleşmeleri sürecinden bu yana görmeye alışık olduğumuz bir husus olarak parti değiştirme âdetinin aksine, bir önceki yerel seçimleri kazanarak belediye başkanı olmaya hak kazanan sn. Salih Atakan Duran, partisinin ülke genelindeki popülaritesini kaybetmesine karşın mevcut partisiyle yola devam etme kararı aldı. Söz konusu siyaset ise her zaman apolitik olduğumu belirtmek istiyorum. Buna karşın ortaya konmuş bir emek ve yapılan bir hizmet varsa, partisi ne olursa olsun idarecileri takdir etmek akl-ı selim sahibi herkese yakışacak bir davranıştır diye düşünüyorum. Ben otuz beş yaşında olup Tire’de doğmuş, büyümüş biri olarak bugüne kadar Tire’nin hemen hemen tüm yollarının yapıldığı bir dönemi hatırlamıyorum. Bilhassa ilçemizin unutulan ve değer verilmeyen yukarı mahalleri de dahil olmak üzere tüm yollarının yapılması benim açımdan iyi bir hizmet örneğidir. Bunun dışında bir çok hizmeti de bulunan Salih Atakan Duran’a teşekkür ediyor ve 31 Mart mahallî idareler seçiminde başarılar diliyorum.


“Allah size, emanetleri ehil olanlara vermenizi ve her ne zaman insanlar arasında hüküm verecek olursanız, adaletle hükmetmenizi emreder.”   Nîsa Sûresi 58. âyet

Liyâkat Nedir?
     Liyâkat; bir işi yapabilme becerisi ve yeterliliği olarak ifade edilebilir. Önemli bir statüdeki kişide aranan özelliklerin tamamı için de kullanabiliriz bu kavramı. Ekseriyetle yerel ve genel seçimler öncesi daha fazla duyduğumuz bu kavram ne yazık ki herhangi bir idareci tercihi yapılırken dikkat edilmeyen bir husus. (Bu durumu, ilçemizdeki başkan adaylarını da kastederek söylemekten imtina etmiyorum.) Milletvekili ve belediye seçimleri öncesinde harç adı altında adaylardan yüklü miktarda ödeme alındığını duyuyoruz. Durum böyle olunca da liyâkat ilkesi göz ardı ediliyor ve kurumlarda güçlü bir idarecilik örneği de sergilenemiyor ve cefâsını yine halk çekiyor. Sadece ülkemiz özelinde değil, Orta Doğu toplumları olarak liyâkat yerine sadâkat arıyoruz ve bu doğrultuda kendi yakınlarımızı ve dostlarımızı önemli pozisyonlara atıyor ve yerleştiriyoruz. Bu seçimlerde başkan adaylarından özellikle liyâkat kavramına dikkat etmelerini Tire Halkı adına rica ediyorum.

Kazanan Tire’miz Olsun
    Adâletin ve liyâkatin ilke ve şiar edinildiği bir seçim süreci ve idarecilik anlayışı temennisiyle; başta mevcut Belediye Başkanı Salih Atakan DURAN’a, DEM Parti başkan adayı Sedat TURAN’a, Cumhur İttifakı başkan adayı Arif DEMİRKAN’a, CHP başkan adayı Hayati OKUROĞLU’na ve diğer partilerin başkan adaylarına başarılar diliyorum.


Kazanan Tire’miz olsun…

Saygı ve hürmetlerimle…

Instagram: kadirturann8