Tire’de eğitim hayatına hızlı bir giriş yapan Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi, bilimsel çalışmalar yapmak adına Ege Üniversitesi ile el ele vererek çalışmalarını sürdürüyor.


Ergün ÇELİK

 

Tire Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi açıldığı günden bu yana bilimsel çalışmaların merkezi olmaya devam ediyor. Kuruluşundan sonra iki ay gibi kısa bir sürede Türkiye’nin en güzel üniversiteleri arasında yer alan Ege Üniversitesi ile protokol imzalayan Tire Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi protokolde belirtilen çalışma esasları doğrultusunda üniversite öğretim üyeleri ile çalışmalara devam ediyor. Şimdiye kadar olimpiyat ve proje çalışmalarında Ege Üniversitesi öğretim üyelerinden önemli ölçüde destek alan Fen Lisesi yeni bir çalışmaya daha ev sahipliği yaptı.

Yapılan ortak çalışmalar kapsamında geçtiğimiz gün Tire Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi konferans salonunda   Ege Üniversitesi öğretim üyelerinden Yard. Doç. Mehmet Bayaz ve Yard. Doç. Cesur Mehenktaş tarafından proje tanıtımı yapıldı. Tire Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi’ne gelen öğretim üyeleri konferans salonunda öğrencilere doyurucu proje tanıtım semineri verdi. Öğretim üyelerini büyük bir dikkatle dinleyen Fen Lisesi öğrencileri merak ettikleri proje ile ilgili her türlü bilimsel soruyu öğretim üyelerine sorma imkânı buldular. Tanıtım iki saat sürdü.  Bilimsel Proje Nasıl Yapılır ve Bilimsel Projenin Aşamaları Nelerdir?  Sorularının cevapları arandı.

Öğrencilerin ilginç ve dikkat çekici sorularından memnun olan öğretim üyeleri :’’ Şimdiye kadar birçok yerde sunum yaptık, bu kadar meraklı, bilime açık ve zekice soru soran öğrenciler görmedik. İlk kez Fen Lisesi’ne geldik. Tire’de böyle bir kurum olduğunu görünce çok şaşırdık. Bu kurumu buraya kazandıran Hayırseverimize ( henüz kendisiyle tanışmadık) çok teşekkür ederiz. Türkiye’nin değişik illerinden gelmiş bu kadar akıllı, zeki, bilinç düzeyi yüksek öğrencilerin Tire’de bulunması bizim için de büyük bir avantaj. Bundan sonra Fen Lisesi öğrencileriyle olimpiyat, proje ve her türlü bilimsel çalışmada beraber olmayı sürdüreceğiz. ‘’ dediler. 


Editör: Haber Merkezi