Ligin güçlü takımlarından Çırpı Doğan Spor’u deplasmanda 1-2’lik skorla mağlup eden Tire Belediyespor, 2. Devreye güzel bir başlangıç yaptı.


Ercan ÇELİK

İzmir Amatör Lig 1. Amatör Küme 10. Grupta mücadele veren Tire Belediyespor, Çırpı Doğan Spor ile Bayındır Şehir Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Ligin ilk devresini 4. Sırada kapatan Tire, devre arasında çalışmalarına hiç ara vermeden devam etti ve ikinci devrenin ilk maçında çalışmalarının karşılığını aldı.

Grubun iddialı takımlarından olan Çırpı Doğan Spor ile saat 15:00’te başlayan karşılaşmanın ikinci yarısında neredeyse hava karardı.

Maçın başlama düdüğüyle her iki taraf da karşılaşmaya hızlı başladı. İlk atak Çırpı Doğan Spor’dan geldi. Şut auta çıktı atak golsüz sona erdi. 15. Dakikada Çırpı defansının gerisinden topu alan Mehmet Gülcü muhteşem bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve Tire’nin ilk golünü kaydetti. İlk yarı boyunca karşılıklı ataklar olsa da iki taraf da başka gol bulamadı ve ilk yarı 0-1’lik skorla sona erdi.

İkinci yarıya 1 farkla mağlup başlayan Çırpı, ataklarını arttırdı. 55. Dakikada Çırpı’nın bir golü ofsayt sebebiyle hakem tarafından geçersiz sayıldı. Dakika 70’te de aynı şekilde Tire’nin golü ofsayt sebebiyle geçersiz sayıldı. Dakika 85’te Tire savunmasının bir anlık boşluğundan faydalanan Çırpı, kontra atakla golü buldu ve skor eşitlendi. 1-1. Maçın son dakikalarına yaklaşıldığında sahadan galibiyetle ayrılmakta kararlı olan Tire Belediyespor, ataklarını arttırdı ve 90+1’de Halimin şık ortasını muhteşem bir kafa vuruşuyla Çırpı kalesine gönderen Semih Taşal, Tire Belediyespor'un galibiyet golünü attı.  Maç 1-2 sona erdi.

GÜL: “İKİNCİ DEVREYE İYİ BAŞLADIK”

Maçın ardından HaberTire Gazetesi’ne konuşan Teknik Direktör Aydoğan Gül, “İkinci devreye gayet iyi başladık. Ama saha problemi yaşıyoruz. Kendi sahamızda oynamamız gereken maçları da tadilatta olduğumuz için deplasmanda oynamak zorunda kalıyoruz. Her hafta deplasmandayız. Bu anlamda diğer takımlara göre daha zor bir mücadele veriyoruz. Herşeye rağmen 4. Sırada bitirdiğimiz ilk devrenin ardından, ikinci devrenin ilk maçında aldığımız Çırpı galibiyeti ile 3. Sıraya yükseldik. Önümüzdeki hafta Torbalı Çaybaşı Spor ile bir maçımız var. Yenersek ikinciliğe yükseleceğiz. Zor bir maç olacak ama biz en iyi şekilde hazırlanacağız.” Dedi.


Editör: Haber Merkezi