3. ligin iddialı takımlarından Bursa Nilüfer ile deplasmanda karşı karşıya gelen Tire 1922, muhteşem bir oyun sergiledi ve 10 kişi kalmasına rağmen, Bursa takımına boyun eğmedi. 2-2

 

Ercan ÇELİK

 

Ligte 5. Sırada yer alan Bursa Nilüfer ile zorlu bir karşılaşma için Bursa’ya giden Tire 1922, Nilüfer Stadı’nda rakip takıma adeta nefes aldırmadı. Karşılaşmaya, ev sahibi takım Faruk, Orhan, Çetin, Erdem, Bünyamin, Recep, Mazlum, Sadık, Semih, İbrahim ve Fırat ile çıkarken, Tire 1922, Cihan, Anıl, Hüseyin, Taha, İlhan, Berkant, Alparslan, Mustafa, Feyyaz, Mert ve Serhat’tan oluşan kadroyla çıktı.

Maçın ilk dakikalarından itibaren oyuna baskılı başlayan Tire 1922, ilk yarının son dakikasında Semih’in ayağından gelen şut ile 1-0 yenik duruma düştü. Moralini bozmayan kırmızı beyazlılar muhteşem bir atakla aynı dakika içinde gole cevap verdiler ve İlhan şık vuruşuyla skor 1-1 oldu.

İkinci yarıda da baskılı oynayan taraf Tire 1922 oldu. Tire 1922 organize olarak geliştirdiği net gol pozisyonlarını kaçırırken, dakika 66’da Alim’in golü skoru 2-1 yaptı. 67’de ikinci sarı kart ile Taha Evke oyun dışı kaldı ve Tire 1922 mücadelesini 10 kişi olarak sürdürdü. 10 kişi kalmasına rağmen, Bursa Nilüfer’i kendi yarı sahasına hapseden Tire 1922, dakika 81’de Serhat Maden’in şık vuruşuyla golü buldu ve skor 2-2 oldu. Hakem Hasan Ertuğan’ın düdüğüyle maç sona erdi.

 

 

EROĞLU, “RUHUMUZLA OYNADIK”

İskender Eroğlu’nun yeniden teknik direktörlüğe getirilmesinden sonraki ilk sınavına çıkan Tire 1922, göz doldurdu. Oyuncularının moralinin son derece yerinde olduğu gözlenen maçtan sonra Gazetesi’ne maçı değerlendirmesini yapan Teknik Direktör İskender Eroğlu, “Onurumuzla, ruhumuzla müthiş bir mücadele gösterdik. Maça mutlak galibiyet parolasıyla çıkmıştık. Rakip takımın 10 kişi oynadığımız periyodda bile gol poziyonu yoktu. Tek kale maç oynadık. 10 kişi kaldığımızda herkes 3-5 atacaklarını sandı ama biz yine bastırdık ve yoğun baskımız sonucu golü bulduk ve skoru 2-2 yaptık. Beraberliği yakaladıktan sonra yine net gol poziyonlarımız oldu. Takım ruhuyla beraber bundan sonraki maçları da alıp inşallah play-off oynayacağız.” dedi.

 

Edinilen bilgiye göre Nilüfer maçının ardından Bursa’da kalacak olan Tire 1922, İstanbul Spor maçına da Bursa’da hazırlanacak ve Cumartesi günü İstanbul’a geçecek. Sarı kart cezalısı olan Feyyaz ve Nilüfer maçında kırmızı kartla oyun dışı kalan Taha, İstanbul maçında oynayamayacak. 

Editör: Haber Merkezi