Havuz TireTire Belediyesi’ne ait olan yarı olimpik yüzme havuzu sezonu açtı. Sıcak yaz günleri boyunca Tirelileri serinletecek olan havuzun açılması, vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

Ali YILDIZ / Büyük Tire Gazetesi

Tire Belediyesi yarı olimpik yüzme havuzuyaklaşık 1 hafta önce yeni sezonu açtı. 2000 yılında hizmete giren ve o tarihten itibaren ilçe halkının en önemli serinleme kaynağı olan Tire Belediyesi yüzme havuzunun kullanım ücreti geçen yılla aynı oldu. Bonesi olan herkesin faydalanabileceği yarı olimpik yüzme havuzunun giriş ücreti 7 lira. Yaz sıcaklarını keyfe dönüştürmek isteyen vatandaşlşarı bekleyen havuz haftanın 7 günü açık olacak. Sabah saat 09:00’dan öğlen saat 12:00’ye kadar Tire Belediyesi Yaz Spor Okulları yüzme kursu öğrencilerinin hizmetinde olacak havuz; saat 12:00’den sonra halka açık olacak ve akşam 19:00’a kadar herkes bundan faydalanabilecek.

13,5 metreye, 25 metre ebatlarındaki olan yarı olimpik havuzun derinliği ise 1.4mt ile 1.8 mt arasında değişmekte. Hafta içi günleri ortalama 50 civarında kişinin serinlemek için uğradığı havuzu hafta sonları ortalama 100 ile 150 arasında kişi kullanmakta. Çarşamba günleri sadece bayanlara özel hizmet veren havuz, diğer günlerde karışık kullanıma açık.

Murat İsmail Tarı’nın sorumluluğunda işletilen havuzda;  Zafer Alpartin havuz görevlisi, Erman Ilgın ise cankurtaran görevilisi olarak çalışmakta. Kantin hizmetlerinin de verildiği havuz tesisinde, 0-5 yaş arası ücretsiz.

Editör: Haber Merkezi