Ercan ÇELİK

Tire Belediye Başkanı ve DSP Adayı Tayfur Çiçek, sosyal medya hesabından “Zorunlu Açıklama” başlığıyla yayınladığı yazılı açıklamada son zamanlarda çokça tartışılan Tire 1922 konusuna açıklık getirdi.

Tire’nin şampiyon takımı Tire 1922’nin, bir anonim şirket olduğu ve satılacağı yönünde ortaya atılan iddialar üzerine açıklama yapan Çiçek, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan aldığı yazıyı yayınlayarak Tire 1922’nin anonim şirket olmadığını ortaya koydu.

Başkan Çiçek, açıklamasında şu ifadelerde bulundu; “Değerli hemşehrilerim, uzun zamandır sosyal medyada başlatılan yalan kampanyasıyla ilgili bir açıklama yapma zorunluluğumuz doğmuştur. Tire 1922’nin Tire’nin takımı olmadığı, AŞ olarak hayatına devam ettiği ve seçimden sonra satılacağı iddia edilmiştir. 50 yıldır spor yaptığım Tire’de satılık veya AŞ olan bir takım yoktur, olamaz da. Türkiye Futbol Federasyonu’na yazdığımız yazı, yazıya gelen cevap ve dernek kayıtları, kulübümüzün Tire’nin takımı olduğu gerçeğini ortaya koymuştur. Kulübümüzün üyeleri de Tireli hemşehrilerimiz ve eski-yeni belediye çalışanlarıdır. Tire 1922, Tire’nin takımıdır. Ekte yazılan yazıyı ve gelen cevabı bulabilirsiniz. Bunlar da sizi tatmin etmdediyse belediyee bir çayımı içmeye gelin. Size orada istediğiniz tüm belgeleri göstereyim. Siyasi malzeme yapmaya çalıştığınız kulüp tamamen Tire’nindir. Yalanlara itibar etmeyin. Gerçekler size Tayfur Çiçek kadar yakın.”

Editör: Haber Merkezi