Futbol ile 1976 yılında çocukken top toplayıcı olarak tanışan “Şeytan” lakaplı Muzaffer Baybars, Tirespor’da sırasıyla malzemecilik, genel kaptanlık, basın sözcülüğü, menajerlik ve başkanlık görevleri yaptı. Halen Tire 4 Eylül Stadyumu müdürü olan Baybars Amatör ligde mücadele eden Tirespor’da ise 2’.inci başkan

 

Futbol ile 1976 yılında Tirespor- Beşiktaş Türkiye Kupası karşılaşmasında çocukken top toplayıcı olarak tanışan “Şeytan” lakaplı Muzaffer Baybars (47), adeta futbol ile yatıp, futbol ile kalkıyor. Tirespor’un, liglerin tozunu attığı şaşaalı günlerinde neredeyse her kademede görev alan Baybars, sarı kırmızılı kulüpte sırasıyla malzemecilik, genel kaptanlık, basın sözcülüğü, menajerlik ve başkanlık yaptı. Halen Tire 4 Eylül Stadyumu Müdürü olan Baybars, şimdilerde amatör kümede mücadele eden Tirespor’da ise 2’.inci başkan. Hayatının her aşamasında futbolun olduğunu ifade eden Baybars, “38 yıl önce okuldan kaçarak geldiğim Tire 4 Eylül Stadyumu’ndan bir daha çıkamadım. O zamanlar profesyonel liglerde mücadele eden takımımızda bana ne görev verdilerse yaptım. Zaman geldi malzemeci zaman geldi masör oldum. Futbolcuların formalarını yıkadım. Kulübe gelir getirsin diye deve güreşleri, konserler düzenledim. Yıllar sonra hayatımı verdiğim kulübümde başkanlık bile yaptım. Şimdi amatör kümede mücadele ediyoruz. Kulübümü zor günlerinde de yalnız bırakmadım. 2.’inci başkan olarak görevime devam ediyorum” dedi.

 

“DÜĞÜNÜMÜ STADYUMDA YAPACAĞIM”

Tireli futbolseverin kendine “şeytan” lakabı taktığını ve bundan da son derece mutluluk duyduğunu kaydeden Baybars, “Futbol ile ilgili her organizasyonun içindeyim. Şu anda tarihi Tire 4 Eylül Stadyumu’nda sorumlu müdür olarak görev yapıyorum. Bir yandan halı saha işletiyorum. Yılda 2 kez futbol turnuvaları düzenleyerek, ilçede futbolun kalkınması için elimden geleni yapıyorum. Turnuvalarda, amatör hakem olarak görev alıyorum. Tire 1922’nin, bu sezon 3. Lig’de mücadele edecek olması kentimize özlediğimiz futbol heyecanını geri getirecek. Her zaman olduğu gibi tribünleri coşturma görevi ise yine bana düşecek. Düğünümü de hayatımın geçtiği 4 Eylül Stadyumu’nda yapacağım” diye konuştu.


Editör: Haber Merkezi