Ercan ÇELİK

Bebeklerin kas ve motor gelişimlerini destekleyerek onların rahatlamasına, kolik ve gaz sancısı gibi problemlerin ortadan kalkmasına yardımcı olan Bebek SPA’sı Türkiye’de son yıllarda oldukça yaygınlaşmaya başladı.

Dışarıdan bakıldığında bir aile etkinliği gibi görülen uygulama aslında bebeğin sağlığı ve gelişimi için oldukça önemli.

İzmir’in en çok tercih edilen merkezlerinden biri olan Baby Mood Spa Merkezi’nin kurucusu ve alanında uzman İrem Çetiner, uygulama sürecini ve faydalarını TireVizyon’a anlattı.

Düzenli seanslarla Bebek Spası ve hidroterapi ile bebeklerde daha erken emekleme ve yürüme gibi gelişmelerin gözlemlenebildiğini dile getiren İrem Çetiner, yurtdışında yaygın olan bebek spa ve masajının Türkiye’de de yaygınlaşmaya başladığını ifade etti.

Bebek spasında hijyenin önemine vurgu yapan Çetiner, havuzların temizliğinin kimyasal olmayan özel solüsyonlarla yapıldığını belirtti ve suya basılan ozon gazının önemine dikkat çekti.

Uygulamanın sağlık boyutuyla birlikte aynı zamanda bir aile etkinliği olduğunu belirten uzman, spa seansının, anne ve babaların, bebekleriyle kaliteli zaman geçirebilmeleri için de bir fırsat olduğunu söylüyor.

Editör: Haber Merkezi