Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Eski İl Başkanı ve 2. Bölge Milletvekili Adayı Bedri Serter ile yine 2. Bölge adaylarından biri olan Ebru Okay, Tire temaslarına gazetemiz HaberTire’yi de ekledi. CHP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar ve ekibinin de katıldığı ziyarette birbirinden önemli konular masaya yatırıldı. Oldukça iddialı konuşan Serter, İzmir’in her iki bölgesinden de 9’ar milletvekili çıkaracaklarını söyledi. Serter, açıklamalarının devamını şu cümlelerle sürdürdü;

‘BU TOPRAKLARIN ÇOCUĞUYUM’

“Ben geçmiş dönemde de İl Başkanlığı yaptığımdan Tire’yi iyi bilirim. Tire benim çocukluğumdan beri gelip gittiğim bir kenttir. Aslen Ödemişli olduğumdan ben de bu toprakların çocuğu sayılırım. Buranın güzelliklerini tatmayı çok seviyorum. Kendim de bir işadamı olduğum için bir kentte öncelikle iş dünyasının nasıl şekillendiğine bakarım. Tire’deki iş dünyası her yönüyle olumlu şekilleniyor. Tire Organize Sanayi Bölgesi ile Tire tamamen değişmiştir. Şu anda Tire’de büyük bir marka otel açılıyor. Bu bir çok yatırımın habercisidir aslında. Dikkat ederseniz nereye bir marka otel geliyorsa orada iş hayatı gelişmekte demektir. Tire’de ciddi bir tarih var. Aynı zamanda bu tarihi korumak da çok önemli. Bu tarihi yaşatmak bizler için çok önemli. Bu yüzden meclise seçildiğimizde Tire’nin tarihi yapısının korunması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Şu anda Tire’de olmak, Tirelilerden oy istemek bana büyük keyif ve mutluluk veriyor.

‘TİRELİLERİN, TİRE’YE SAHİP ÇIKMASI GEREKİYOR’

Hem birinci bölgede hem de ikinci bölgede Cumhuriyet Halk Partisi olarak 9’ar milletvekili ile meclise gitmeyi düşünüyoruz. Tüm Milletvekili ve Milletvekili adaylarımızla sokaklarda çalışmalar yapıyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da bölgemizden birinci sıra adayımız. Onu da en iyi şekilde temsil etme mecburiyetindeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında Cumhurbaşkanı’nın bizden çıktığı noktada Türkiye’nin vizyonu, misyonu ve görüntüsü tüm yönleriyle çok değişecektir. İnsanlar daha rahat, refah düzeyi yüksek daha demokratik bir ülkede yaşama hasretini gidermiş olacak.

EBRU OKAY: ‘ÜRETİCİ KAN AĞLIYOR’

Bedri Serter’den sonra bir açıklama da Ebru Okay’dan geldi. Seçim çalışmalarına kırsal kesimlerden başladığını söyleyen Okay, üreticinin çok dertli olduğunu ifade etti. Okay HaberTire Gazetesi’ne yaptığı açıklamada;

“Aday arkadaşlarımızla birlikte her gün farklı bir ilçede çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ben şu ana kadar daha çok kırsal kesimlerde çalışmalar yaptım. Kırsal kesimde üreticiler tarımla ilgili çok büyük sıkıntılar olduğunu dile getiriyor. Ziyaretlerimizde bunlarla ilgili çözüm önerilerimizi tek tek sıralıyoruz. Geri dönüşler çok iyi. Bu yönden her iki seçimle ilgili çok ümitliyim. Biz acaba 7. Sıradaki milletvekili adayımız meclise gider mi diye düşünürken, bölgeyi dolaştıkça 9. Sıralara kadar bile ulaşacağımızı gördük. Halkımızın ilgisi çok yoğun. Hep birlikte demokrasiye sahip çıkacağız. Daha rahat bir ülkede daha özgürlükçü bir ülkede yaşayabilmek adına öncelikle demokrasiye sahip çıkmamız gerekiyor. Tire tarihi ve kültürel anlamda kendini koruyan bir ilçe. Bu değerleri kaybetmemek için CHP iktidarının yerelde devam etmesi, genelde de güçlü bir şekilde yer alması gerekiyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi