Tire’de, Kutlu Doğum Haftası kutlamaları kapsamında Nisan ayında yapılan “Tire Efendimiz’in (SAS) Nurlu Hayatını Okuyor” isimli kitap okuma bilgi sınavı yarışmasında dereceye girenlere, törenle ödülleri verildi.

 

Büyük Tire Gazetesi

 

Sınav şeklindeki yarışmaya katılan yaklaşık 865 kişiye, “Efendimiz'in Nurlu Hayatı” adlı kitaptan sorular yöneltildi. ‘Fedakâr Tire Fidan Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin organizesinde kitap okuma yarışmasında dereceye girenler için, önceki gün akşam Tire Belediyesi hangar çok amaçlı salonda ödül töreni düzenlendi. Törene; AK Parti İl Genel Meclis üyesi Refik Konur, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Çeltikçioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ölçer, İlçe Müftüsü Salih Sağlam, Burdur Vaizlerinden Zekai Işık, Bayındır Devlet Hastanesi Baş Hekimi Burhan Taşlıpınar, Tire Nüfus Müdürü Hasan Kalaycı, Tire Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Sürücü, Tire Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Bozkurt ve Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu katıldı. Programa sınavda dereceye girenlerin yakınları ve davetli vatandaşlar katıldı. Programa Tire İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sinan Çınar’ın Kur’an-ı Kerim okuması ile başlandı. Ardından yine İmam Hatip Lisesi öğrencisi olan Veysi Kalhan ve Haluk Çelik ilahileri ile programa renk kattılar. Daha sonra Burdur Vaizi Zekai Işık tarafından Gecenin anlam ve önemini belirten ve Kutlu doğum ile ilgili kısa konuşma yapıldı.

 


Programın finalinde ilköğretim, lise ve yetişkinler alanlarında olmak üzere 3 kategori halinde yapılan sınavda dereceye giren 63 kişiye ‘I pad’, ‘dizüstü bilgisayar’, ‘tablet bilgisayar’, ‘bisiklet’, ‘fotoğraf makinesi’, ‘MP-5’, ‘MP-4’, ‘eşofman takımı’, ‘spor ayakkabı’ gibi çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Haber Merkezi