Tire Kent Konseyi, özellikle gençler arasında hızlı bir artış gösteren ‘uyuşturucu madde bağımlılığı’ konusunda, ilçede bir eğitim semineri düzenledi.


Önceki gün Belediye gösteri merkezinde gerçekleştirilen semineri; kent konseyi üyeleri, rehber öğretmenler, polis ve askeri personel takip etti.
Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizin de dikkatle takip edip önlem alması gereken sorunlarından biri olan ‘uyuşturucu madde bağımlılığı’ konusunda devlet birimleri tarafından son yıllarda önemli adımlar atılmakta. 

Bu ciddi konuyu irdelemenin ve bu konuda toplumu, özellikle de gençleri bilinçlendirmenin öneminin farkında olan Tire Kent Konseyi, ‘uyuşturucu madde bağımlılığı’ konusunda seminer düzenledi. 19 Eylül Cuma günü, Tire Belediyesi gösteri merkezinde yapılan seminere ilçedeki tüm okullardan rehberlik öğretmenleri, emniyet mensupları, jandarma mensupları ve Ege Üniversitesi Kutsan MYO personeli katıldı. 

BİLGİLENDİRME EĞİTİM ÇALIŞMASI YAKLAŞIK 3 SAAT SÜRDÜ
Eğitim seminerinde, sunumu yapan isim Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikyatri Ana Bilim Dalı öğretim görevlisi Doç. Dr. Zeki Yüncü oldu. Yaklaşık 3 saat süren eğitim seminerinde; uyuşturucu maddelerin neler olduğu, son zamanlarda hangi uyuşturucu maddelerinin kullanımında artış olduğu, uyuşturucu kullanımının hangi kesimlerde daha çok kullanıldığı, bunun nedenleri, bundan uzak durmanın nasıl sağlanacağı, uyuşturucu bağımlılarının tedavisi gibi konular ele alındı. 

BENZER FALİYETLER YAPILACAK 
Konuyla ilgili bütün detayları anlatan Doç. Yüncü, daha sonra salondaki katılımcıların sorularını alarak yanıtladı. Gerçekleştirdikleri organizasyon hakkında değerlendirmede bulunan Tire Kent Konseyi Başkanı Dr. Uğur Gönenç, “Kent Konseyi olarak tüm toplumumuzu ve geleceğimiz olan gençlerimizin sağlığını yakından ilgilendiren bu konuyu gündeme taşımak, bununla ilgili olarak atılacak adımları daha çoğaltmak için bu çalışmayı organize ettik. Bu çalışmalarımızın devamı gelecek.” dedi.

Editör: Haber Merkezi