Yeni Eğitim YılıTireli 14 bin civarında öğrenci, yeni eğitim dönemine merhaba dedi. Ateşli tartışmalar eşliğinde başlayan yeni eğitim döneminin açılış törenleri ilçe merkezinde bulunan İstiklal İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi.

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

2012-2013 eğitim-öğretim yılı, ateşli tartışmalar eşliğinde başladı. 4bini lise öğrencisi olmak üzere toplam 13 bin 500 civarında okul öncesi, ilk, orta ve lise öğrencisinin yer aldığı Tire’de öğrenciler okula merhaba dedi. Yeni eğitim yılı resmi kutlama ve açılış törenleri, Tire’nin en eski okullarından olan İstiklal İlk ve Orta Okulu’nda yapıldı. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ölçer ve İstiklal Okulu Müdürü Dursun Ali Cerrah’ın ev sahibi sıfatı ile konukları kapıda karşıladığı yeni eğitim sezonu açılış törenine katılanlar arasında; Kaymakam Hüseyin Ergi, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı Serhan Varol, Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, İlçe Müftüsü Salih Sağlam, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, İl Genel Meclis AK Parti üyesi Refik Konur, ilçede bulunan okulların müdürleri ve farklı resmi kurumların müdürleri ile öğrenci velileri katıldı.
 
KONUŞMALARDA ‘VATAN SEVGİSİ, BİLİNÇLİ VE EĞİTİMLİ NESİLLERE VURGU YAPILDI’
Belediye Armoni Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan törenlerde daha sona konuşma bölümüne geçildi. Bu bölümde sırasıyla okul müdürü Dursun Ali Cerrah, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ölçer, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve Kaymakam Hüseyin Ergi birer konuşma yaptı. İlk sözü alan Müdür Cerrah, bu yıl kuruluşunu 100. Yılını kutladıkları İstiklal Okulu’nda yeni eğitim yılı kutlamalarının yapılaması rastlantısının kendileri için çok hoş bir sürpriz olduğunu belirterek, “Bundan dolayı Kaymakamımız sayın Hüseyin Ergi’ye ve okulumuzun boya ve badanasında destek sunan Belediye Başkanımız sayın Tayfur Çiçek’e çok teşekkür ediyorum. Okulumuz bu yıl; 172 erkek, 146 kız öğrenci eğitime başlayacaktır. Bilgiyi arayan, donanımlı öğrenciler yetiştirmek için yola koyulduk.” İkinci olarak kürsüye gelen Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ölçer ise, “Bugün ülkemizde 17 milyon gencimiz için zil sesi çaldı. Bu güzel anı yaşayamayan, zil sesine uyamayan çocuklarımız da var. Bizler eğitim neferleri olarak çocuklarımızı, gelecek nesillerimizi en güzel şekilde yetiştirmeliyiz.” dedi.
 
“SORUNLARI ÇÖZMEK GÖREVİMİZ”
Kürsüye üçüncü olarak gelen ve kendisi de yıllarca öğretmenlik yapmış olan Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ise “Büyük önderimiz ve baş öğretmenimizin yolunda ilerleyen çocuklarımız, burada eğitim gören çocuklarımız gibi, bir gün gelecek bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olacaklar. Baş öğretmenimizin dediği gibi, ‘Öğretmenlerimiz, geleceğimiz olan çocuklarımız sizlere emanet.’” Kürsüye son olarak gelen Kaymakam Hüseyin Ergi, yeni bir eğitim sisteminin bu yıl itibarı ile uygulanmaya başlandığını, her eğitim sisteminde olduğu gibi yeni başlanacak olanda da, alınan tüm önlemlere rağmen zaman zaman aksaklıklar olabileceğini ifade etti. Kaymakam Ergi, “Fakat aksaklıklar giderilmeyecek diye bir şey yok. Bizim işimiz, görevimiz sorunları çözmek.” dedi.
 
TÖRENLER HALK OYUNLARI VE ŞİİRLER İLE DEVAM ETTİ
Açılış kutlamalarında okul öğrencilerinden Semiha Asmalık ‘Vatan’, Ahmet Duru ‘Atatürk’ ve Ceren Demirkan ise ‘Bayrak’ isimli şiirleri okudular. Okula yardımlarda bulunmuş hayırsever vatandaş Ercüment Aksoy’a okul öğrencileri çiçek takdim etti. Aksoy kısa bir teşekkür konuşması yaptı. İlkokul 4. sınıf öğrencileri, okula yeni başlayan ana sınıfı öğrencisi Ezgi Şen ve 1. sınıf öğrencisi Asya Çisem’e‘okula hoş geldiniz’ çiçeği takdim etti. Program an sınıf öğrencilerin şarkı gösterisi ve 4. sınıf öğrencilerinin oluşturduğu folklor ekibinin gösterisi ile son buldu.
Editör: Haber Merkezi