Tire ŞAİKİzmir'in Tire ilçesinde 52 yıldır kesintisiz hizmet veren 12 derslikli ve 160 öğrencili Şehit Ali İhsan Kalmaz İlk ve Orta Okulu, tam yeni eğitim-öğretim döneminin başladığı gün tadilata girdi. Çocuklarını okula getiren veliler, şaşkına döndü.

Nadir UYSAL / Yeni Asır Gazetesi

Tadilatın neden yaz boyunca yapılmadığını soran veliler isyan ederken, 2 ay süreyle kapalı kalacak okulun öğrencileri ise bir başka okula yönlendirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, sıkıntının açılan ihalenin birkaç gün önce sonuçlanmasından kaynaklandığını bildirdi.
Tire'de 1960 yılından bu yana aralıksız eğitimin sürdüğü Şehit Ali İhsan Kalmaz İlk ve Orta Okulu'nun, öğrenime başlandığı ilk gün yaklaşık 2 ay süreyle tadilata gireceği haberi, öğrenci velilerini şaşkına çevirdi. Çocuklarının zorunlu olarak Merkez Menderes İlk ve Orta Okulu'na gönderildiğini okul idarecilerinden öğrenen veliler, tadilatın okulların kapalı olduğu süre içinde niye yapılmadığını sorarak, mağdur edildiklerini söyledi. 12 derslikli okulda, yaklaşık 160 öğrencinin öğrenim gördüğünü ifade eden veliler, "3 ay süren yaz tatilinde hiçbir çalışma yapılmadı. Şimdi ise okulda birtakım bakım ve onarım çalışmasına başlanacağını, çocuklarımızı okula getirdiğimiz ilk gün öğrendik. Bu yıl, 4+4+4 sisteminin yürürlüğe girmesiyle zaten bir karmaşa yaşıyoruz. Yaşadığımız semt ile bizi gönderdikleri yeni okulun arası bir hayli uzak. Özellikle, 1. sınıfların, kış aylarında erken kararan hava da düşünüldüğünde bazı zorluklar yaşayacağı kaçınılmaz. Yeni okulumuza ulaşım için ücretsiz servis istiyoruz" dedi.

"MAĞDUR ETMEDİK"
Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ölçer, okul binasının mülkiyetinin İl Özel İdaresi'nde olduğunu belirterek, "Açılan ilk tadilat ihalesinin iptalinin ardından yeni ihalenin tamamlandığı haberi bize okullar açılmadan birkaç gün önce geldi. İlçe Kaymakamlığı tarafından okulda başlayacak bakım ve onarım çalışmaları gerekçesiyle binayı en kısa sürede boşaltmamız istendi. Bunun üzerine hemen harekete geçerek Şehit Ali İhsan Kalmaz Okulu'ndaki öğrenim gören öğrencilerimizi en müsait durumda bulunan Merkez Menderes İlk ve Orta Okulu'na yönlendirdik. Dar zamana rağmen, elimizden ne geliyorsa yaparak, öğrencilerimizi mağdur etmedik" dedi. Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ise, öğrenci velilerinden gelen servis talebine olumlu yanıt verdi. Öğrencilerin yeni okullarına ulaşımları için ücretsiz servis tahsiz edeceklerini bildirdi.

Editör: Haber Merkezi