Son HamleKamuoyunda ‘4+4+4’ olarak bilinen kademeli 12 yıl mecburi eğitim sistemi yasasını protesto eden gruplardan biri olan Eğitim İş Sendikası’nın Tire üyeleri, yeni eğitim dönemi öncesinde okullar açılmadan önce son bir kez hamle yaparak eleştirdikleri konuları yüksek sesle dile getirecekler.

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

Önceki gün bu konuda sendika genel merkezi olarak hazırladıkları ‘2012-2013 eğitim-öğretim yılı 4+4+4 sorunlu eğitim yasasıyla başlıyor’ isimli açıklayıcı raporun kitapçıklarını ve bu konuda hazırladıkları broşürleri; Tire Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, İşçi Partisi ve Atatürkçü Düşünce Derneği’ne dağıtan Kutay Kuşçu (Eğitim İş Genel Merkez Basın Yayın Sorumlusu), Bülent Kuloğlu (Eğitim İş Tire Temsilcisi) ve Tuncay Yılmaz (Eğitim İş Tire Örgüt Sekreteri)  dağıttı.

İlk okula başlama yaşı, mevcut değişikliğe ne öğrencilerin, ne öğretmenlerin, ne de milli eğitimi ve okul binalarının hazır olmadığı, mesleki yönlendirme adı altında dini eğitimin arttırılmasının amaçlandığı gibi konu ve iddiaların yer aldığı rapor ve broşürlerle vatandaşı bilgilendirmek adına, 8 Eylül Cumartesi günü Öğretmenevi önünde stant açılarak bir etkinlik düzenlenecek.

Eğitim İş Sendikası Tire üyeleri, Pazartesi günü de saat 12:30’da Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önünde toplanarak, konuya ilişkin bir basın açıklaması yapacak. Yapılacak olan tüm etkinliklerde, başta öğrenci aileleri olmak üzere herkesi bilgi almak için beklediklerini ifade eden Eğitim İş Tire Temsilcisi Bülent Kuloğlu, “Biz yanlış olanı düzeltmek için uğraşıyoruz. Eğitim hakkı ve özgürlükleri kimsenin hipoteğinde  olmamalıdır” dedi.

Editör: Haber Merkezi