Oktay Dağdevirenİzmir'in Tire ilçesinde Eğitim camiasında şok etkisi  yaratan bir intihar olayı yaşandı.

Fatih ŞAŞMAZ / Tire İHA

Tire Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinden Mobilya Dekorasyon Bölüm Şefi Oktay Dağdeviren (34), görev yaptığı okulunda intihar etti. . İddiaya göre, eğitim camiasını yasa boğan talihsiz olay şöyle meydana geldi.

İlgili Haber: OKTAY ÖĞRETMEN TOPRAĞA VERİLDİ

8 yıl önce Düzceli bir bayanla evlendiği öğrenilen Oktay Dağdeviren, çok sevdiği eşiyle ancak 3 ay evli kalabildi. Ailevi nedenlerden dolayı eşinden ayrıldıktan sonra içine kapanan genç adam bundan sonraki süreçte kendini öğrencilerinin yetişmesine adadı.  

Okulun ‘Muayene ve Teslim Komisyonu’nda’ görev yaptığı öğrenilen genç öğretmen son olarak Salı günü öğleden sonra okula gelerek, eksiği bulunan evraklarını imzaladı. Öğretmen arkadaşlarına hiçbir şey hissettirmeyen Dağdeviren, ardından yıllardır görev yaptığı atölyesine gitti. Eline geçirdiği iple kendisini atölye kapısının üstüne asan, talihsiz öğretmen intihardan vazgeçmemek için sol elini izole bantla bağladı. Arkasında, boşandığı eşine duyduğu özlemi dile getiren not bırakan genç adamın cansız bedenini ise olaydan 3 gün sonra atölyeden gelen dayanılmaz kokular üzerine Okulun Müdür Baş Yardımcısı Ahmet Çiftçi tarafından bulundu. Oktay Dağdeviren’in 3 gündür eve uğramaması üzerine annesi Fatma ve babası Aliihsan Dağdeviren tarafından polise kayıp başvurusunda bulunduğu bildirildi. Olay, okulun öğretmenleri arasında büyük bir üzüntü yarattı. Öğretmen arkadaşları, mezun olduğu okulda toplam 10 yıldır görev yapan Dağdeviren’in içine kapalı biri olduğunu ve genelde özel hayatı ile ilgi konuşmayı pek sevmediğini söylediler. Otopsi için Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırılan genç öğretmenin ölümü ile ilgili Tire Cumhuriyet Savcılığı tarafından geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

Editör: Haber Merkezi