Ergün ÇELİK

Gökçen Efe İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Sevcan Akdeniz, miniklerin nimetin kıymetini öğrenmesi amacıyla öğrencileriyle birlikte eşi benzeri olmayan bir proje hazırladı. Işıl Arıkan isimli bir diğer öğretmenin sınıfıyla uygulanan proje dolu dolu tam bir hafta sürdü. 1 hafta süren etkinlikler öncelikle sınıfta başak, buğday ve unun incelenmesiyle başladı. Öğrenciler havanda buğday dövüp elekten geçirerek un yaptı. Daha sonra ellerinde pankartlarla Gökçen Mahallesi’ni gezen minikler önce buğday tarlasına oradan da değirmene gitti. Buğdayın makineye konulup nasıl una dönüştüğünü izleyen minikler, bir ekmeğin oluşumundaki emeği yerinde inceledi.                         

BAYAT EKMEKLERİ ÖRDEKLERE VERDİLER

Projenin bir diğer kısmı olan israfı önlemeye ilişkin de çalışmalar yapan minikler, ellerindeki bayat ekmekleri değerlendirmek için Tire Gölet Mevkii’ne geldi. Burada yanlarında getirdikleri bayat ekmekleri ördeklere atan minikler hem doyasıya eğlendi, hem de bayat ekmeklerin başka alanlarda da değerlendirilebileceğini öğrendi.

Etkinliğin son gününde anneler arası bayat ekmekle yapılan yemek yarışması "Bayat ekmek deme, bu yemekleri sen de dene", ilkokullar arası "Ekmek Demek" isimli şiir yarışması ve anasınıfları arası resim yarışması yapıldı. Gökçen İlkokulu Anasınıfı Öğrencileri projenin tamamlanmasıyla birlikte nimetin kıymetini daha iyi anladı.

Editör: Haber Merkezi