Tire Hisarlık Mahallesi yuvalı mevkiinde oturan öğrenciler, internet altyapısı olmadığı için uzaktan eğitim sistemine giremiyor. Defalarca internet için müracaat ettiklerini; ancak bir sonuç alamadıklarını söyleyen Payoğlu ve Erburhan aileleri, mağdur olduklarını ve bir an önce internet hizmeti almak istediklerini söylediler.

Hisarlık Mahallesi yuvalı mevkiinde oturan Payoğlu ailesinin oğulları Ege Payoğlu, bu yıl Liselere Geçiş Sınavına (LGS) girmeye hazırlanıyor. Korona virüsü nedeniyle okulların tatil edilmesinin ardından öğrenciler, uzaktan eğitimle derslere katılırken, Ege Payoğlu internet altyapısı olmadığı için derslere giremiyor. Derslere cep telefonu üzerinden girdiğini; ancak sürekli kopmalar yaşaması nedeni ile dersleri takip edemediğini söyleyen Payoğlu, yetkililerden internet için yardım istedi.

İnternet olmadığı için ailece mağdur olduklarını söyleyen Emine Payoğlu, "Maalesef uzun süredir internetimiz yok. 2006 yılında kullanıyorduk arıza yaptı ve bir daha internetimiz gelmedi. Defalarca müracaat ettik; ancak bir türlü sonuç alamadık. Eşim, ben ve çocuğum. Hepimiz için internet şart. Oğlum LGS’ye hazırlanıyor, hedefleri büyük ve Fen Lisesine girmek istiyor. Maalesef şuan uzaktan eğitim derslerine giremiyor. Eşim pazarlamacı şuan için evden çalışıyor. Hepimiz için internet gerekli. Lütfen mağduriyetimizi giderin" dedi.

Editör: Haber Merkezi