egitimisbasinEğitim İş Tire Temsilciliği “4+4+4 Sorunlu Eğitim Sistemine Karşı Yapmış Oldukları Halkı Bilgilendirme Çalışmaları’ndan Sonra Dün Öğle Saatlerinde Cumhuriyet Meydanında Toplanıp, 4+4+4’e Karşı Eğitim İş Sendikası Tire Temsilciliği Olarak Geniş Katılımlı Basın Açıklaması Gerçekleştirdi.

Ahmet ŞENKİ / Yerel Güç Gazetesi


4+4+4 ‘ Karşı Tire Eğitim-İş Sendikasının Basın Açıklamasına Katılanlar arasında, CHP Kadın Kolları, İşçi Partisi Tire İlçe Başkanı Ali Rıza Türköz, Tire ADD Şubesi ve Başkanı Günay Özbek, Eğitim-İş ve Birleşik Kamu-İş yetkilileri yer aldı.


Eğitim – İş Tire Temsilcisi Bülent Kuloğlu yapmış olduğu basın açıklamasında; ‘’ Fiziki altyapısı oluşturulmadan tamamen ideolojik hedefler doğrultusunda hazırlanan 4+4+4 gerici eğitim sistemi ile her şeyi altüst eden Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, yeni eğitim sistemine karşı çıkanlara yönelik suçlayıcı ve hedef gösteri açıklamalarda bulunmuştur.


Eleştirilerin büyük bir kısmının ‘’PKK yanlıları’’ ve ‘’laikçilerden’’ geldiğini, normal vatandaşların ise kendilerini desteklediğini söyleyen Dinçer, ya hayal görüyor ya da eğitim sistemimizde yarattıkları kaosu ve beceriksizliklerini örtbas etmek için asılsız suçlamalarda bulunuyor.


Eğitim sisteminde bir kargaşa yaşandığını kabul etmekte zorunda kalan Bakan, ‘’ Kargaşa var ama ciddi bir problem yok. Kargaşayı bizim ne yapmaya çalıştığımızı anlamayan sözde eğitim uzmanları çıkarıyor ‘’ diyerek, ‘’ özrü kabahatinden büyük ‘’ dedirtmiştir. Sayın Bakan, sizin ne yapmaya çalıştığınızı, amacınızın Cumhuriyetle hesaplaşmak, ulusal düzeydeki eğitimi tamamen cemaatlerin kontrolüne ve piyasa koşullarına sunmak olduğunu eğitim uzmanları çok iyi anlamıştır.


Milli Eğitim Bakanı’nın ciddi problemler olarak görmediği sorunlar şunlardır. “ 5, 6, 7 yaşlarında öz bakım ihtiyaçlarını gideremeyen çocuklarımızın aynı sınıfta toplanmış olması, çocukların öğretmenlerinden ve okullardan uzaklaştırılmış olması, bütün okulların imam hatip okullarına dönüştürülmüş olması, çocukların rapor almak için velilerimizin yolsuzluk yapmaya zorlanmış olması, okullarımızın hiçbirinin fiziki koşulları sağlamamış olması, okul öncesi eğitimin bitirilmiş olması, Türkiye genelinde 50 bine yakın öğretmenin norm fazlası durumuna düşmüş olması, ikili öğretim ile eğitim standartlarında geriye gidilmiş olması, ”
Sayın Bakan, gözünüzün önünde daha dün Mamak’ta yüzlerce öğretmeni toplayarak zorla yerlerini değiştirmeye kalktınız.Bu sizce bir sorun değil mi ?


Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e sesleniyoruz, ‘’ Halkın dini duygularını suistimal ederek, çocuklarımızın geleceği üzerinden kendi ideolojik hedeflerinizi gerçekleştirme amacınızdan vazgecin.4+4+4 eğitim sistemine yönelik haklı eleştiri ve önerileri dikkate alın.


Eğitim-İş, öğretim birliğine son vererek, medrese-mektep ikilemini günümüzü taşımak isteyen bu anlayışa karşı eylem ve etkinliklerini kararlıkla sürdürecektir.

Editör: Haber Merkezi