cocuklarimiz-gelecekTire Eğitim-SEN başkanı Eyüp Aksoy ve yöneticiler vatandaşları bilgilendirmek icin broşür dağtımlarına başladı.

Ahmet ŞENKİ / Yerel Güç Gazetesi

Eğitim-SEN başkanı Eyüp Aksoy ‘’ 5 yaş uygulaması 1983-1985 yıllarında ülkemizde denenmiş ve olumsuz sonuçlarından dolayı vazgeçilmiştir. Çocuklarımızın öğrenme sürecinde önemli olan mantıklı düşünme yorumlayabilme ve bir işi başından sonuna kadar bitirebilmesi 6 yaştan sonra başlar. 5 yaşındaki çocuklar zihinsel, fiziksel, sosyal ve psikolojik olarak ilkokula hazır değildir. Çocuklarımızın dikkatlerini 40 dakikalık derse vermeleri mümkün değildir. Bu durum dikkat dağınıklığına, dinleme bozukluğuna yol açar. Yaş farkı nedeni ile büyükler, kücüklere göre daha başarılı olabilir. Bu nedenle 5 yaşındaki çocuklarımız da okula gitmek istememe durumu gibi sorunlar baş gösterecektir .”  dedi.

Hep birlikte çocuklarımıza ve onların geleceğine sahip çıkacaklarına ve eşit, parasız, bilimsel, demokratik, anadilinde eğitim için mücadeleye devam edeceklerini belirten Tire Eğitim-SEN başkanı Aksoy ; “ Tireli vatandaşlarımız sizler de çocuğunuz için bilimsel gerçekler doğrultusunda 5 yaşındaki çocuğunuzu ilkokula değil anaokuluna gönderin. Çocuklarımızın geleceği ile oynanmasına izin vermeyelim. “ şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi