29 Nisan 2020 günü Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Kabine Toplantısında ortaya çıkan görüşler çerçevesinde, uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar devam etmesinin kararlaştırıldığını bildirdi.

Uzaktan eğitim süreci ile ilgili olarak Okul Müdürü Yunus Özfırat:
‘’Tire’de Tatil Değil, Uzaktan Eğitim’’ sloganı ile öncülüğünü yaptığımız evde canlı ders faaliyetlerimizi, uzman eğitim kadromuzla 23 Mart tarihinden bu yana  verimli bir şekilde gerçekleştirmekteyiz. Her öğretmenimizin bilgisayar ve tabletleri ile öğrencilerimizin telefon, tablet veya bilgisayarlarına özel bir program ile bağlanarak okul ortamını aratmayacak şekilde derslerimize devam ediyoruz.Günlük yoklamalar yapılmakta, okuldaki ders sayısı kadar ders her gün uzaktan eğitimle aynen işlenmektedir.Titizlikle yürüttüğümüz uzaktan eğitim programında, kurumumuz bünyesinde bulunan Fen Lisesi ve Anadolu Lisesinde sınava girecek olan öğrencilerimize; okul ders programlarına ve saatlerine uygun şekilde kendi öğretmenleri tarafından canlı konu anlatımı, soru çözümü ve online denemeler yaparak en iyi şekilde sınava hazırlanmalarını sağlıyoruz. Ara sınıflarda da canlı derslerimizi başarılı şekilde yürütmekle birlikte; ders dışında evde geçirdikleri süreyi verimli değerlendirmeleri için kitap okuma etkinlikleri düzenliyoruz. Öğrenci ve velilerimizle sürekli iletişim halindeyiz. Bu sayede düzenli olarak öğrenci durum takibi yapıyoruz. Ayrıca ana sınıfındaki minik öğrencilerimizle de etkinliklerimiz devam etmektedir.

Ülkece zor bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde, öğrencilerimize ihtiyaç duydukları konularda rehberlik servisimiz gerekli desteği vermektedir. Okulumuzun sosyal medya hesabından veli ve öğrencilerimize yönelik sosyal aktiviteler ile Boğaziçi Eğitim Kurumları ailesi olarak tam anlamıyla destek ve dayanışma içindeyiz.  Boğaziçi Eğitim Kurumları olarak ülkemizin bu salgından bir an önce kurtulmasını temenni ediyor ve bizim için gece gündüz demeden çalışan sağlık personelimize yürekten teşekkür ediyoruz.’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi