Tire Halk Eğitimi Merkezi, ilçe merkezinin yanı sıra Gökçen Beldesi ve köylerde alan taraması yaparak, açılacak kurslarının hangileri olacağını belirleyecek.

 

Ali YILDIZ / Büyük Tire Gazetesi

 

2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında açılacak olan kurslar için araştırma ve alan taraması yapan, Tire Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, bu şekilde halka sorarak, halkın istek ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, mesleki ve sanatsal eğitim kursları açacak. Bu kapsamda köy köy dolaşan HEM Müdür Yardımcısı Mehmet Üstünol ve üç öğretmenden oluşan ekip, vatandaşla yaptıkları görüşmelerde elde edilen istekleri ve verileri not etti.

14 Eylül tarihinde başlayan alan taraması 11 Ekim tarihinde son buldu. Tire Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mehmet Üstünol, yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak, “Köylerde açılabilecek kursları tespit ettik. Köylü vatandaşlarımızın isteği ve Tire HEM’in şartlarına göre bu kursları açacağız. Bunu yapmak için, dört kişilik bir ekiple köyleri gezerek açılması istenilen kursları sorduk. Köylerde genelde; makine nakışı, tarım, bilgisayar ve halk oyunları ağırlıklı kurslar istiyor. Bizde bu kursları istenilen köylerden açacağız.”

Editör: Haber Merkezi