Tr BirincilerTürkiye’nin birincilerini yetiştiren Özel Bilgi Koleji, bu yıl da SBS’de, 3 Türkiye Birincisi çıkardı.

Tüm soruları doğru yaparak Türkiye 1.si olan Ege Kantarcıoğlu, Mehmet Can Öz ve Nesibe Ersoy’un tüm sevdiklerine mutluluk yaşattı.  Tire Özel Bilgi Koleji öğretmenleri ve velileri de bayram sevinci yaşadı.

Özel Bilgi Koleji Müdürü İsmail Özgüç “Öğrencilerimizi çok seviyoruz. Seçerek öğrenci almadığımız halde başka okullardan daha başarılı olmamızın üç sebebi var. Birincisi, öğretmenlerimiz çok çalışkan. Çünkü mesai kavramı gözetmeden tüm öğrencilerle fedakârca ilgileniyorlar. İkincisi, velilerimizin tamamı çocuklarının eğitimine önem veriyor ve ilgileniyor. Çünkü maddi fedakârlıkta bulunarak çocuklarını özel okula göndermişler. Üçüncüsü, özellikle 8.sınıfta tüm öğrencilerimiz otomatik olarak tatlı bir yarışın içine giriyor. Çünkü bu Bilgi Kolejinde bu bir gelenek olmuş. Başka bir okulda bunların üçünün bir arada bulunması çok zor.” dedi

Özel Bilgi Koleji Sınav Koordinatörü Mehmet Nar ise “Türkiye 1.si olan öğrencilerimi tebrik ediyorum. Tüm öğrencilerimiz elinden geleni yaptı. Hepsini tebrik ediyorum. Türkiye 1.si olabilecek kadar çalışan başka öğrencilerimiz de vardı. Türkiye 1.si olmadığı halde geçen yıllardaki başarısını rekor derecede yükseltenler de var. Okul ortalamamız da Türkiye genelinde en ön sıralarda. Öğrencilerimiz hem okulda, hem de okul saatlerinin dışında zamanlarını çok iyi değerlendirdiler. Hem çalıştık. Hem sportif faaliyetlerde bulunduk. Geziler piknikler yaptık. Moralimizi yüksek tutmaya çalıştık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Özel Bilgi Koleji’nin bilimsel çalışmalarla ve sosyal etkinlikleriyle adından sıkça söz ettiriyor. Özel Bilgi Koleji’nin SBS Türkiye 1.si olarak yüz binlerce öğrenciyi geçip aile ve öğretmenlerinin göğsünü kabartan öğrencilerin isimleri ise şöyle;

2008 Türkiye 1.si Büşra Betül Köse

2009 Türkiye 1.si Melike Taşlıpınar

2010 Türkiye 1.leri Burak Bayantemür, Kutay Atalıç, Nurbanu Çakır

2011 Türkiye 1.leri Seyfullah Eraslan, Tahircan Şentürk, Burak Bayantemür

Ve bu yıl

2012 Türkiye 1.leri Ege Kantarcıoğlu, Nesibe Ersoy ve Mehmet Can Öz

Tüm SBS sonuçlarına bakıldığında, Özel Bilgi Koleji’nin başarı grafiğinin her geçen yıl yükselerek arttığı da belgelenmiş oluyor. 1 tane Türkiye 1.liği şans olabilir. 2 tane Türkiye 1.liği tesadüf olabilir. Ama Tire Bilgi Koleji’nin 5 yılda kazandığı, 11 (on bir) Türkiye 1.liği şans veya tesadüf değil sadece başarının göstergesidir.

Editör: Haber Merkezi