Öneri ve görüş platformu 1 hafta süreyle erişime açık kalacak.

Öğrenciler, veliler, öğretmenler ve eğitim çevreleri tarafından merakla beklenen kapsamlı müfredat değişikliğine dair taslak paylaşımı Talim Terbiye Kurulu tarafınca yapıldı.

 Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"  müfredatının ana hatlarının kamuoyuyla paylaşılmak üzere 1 hafta süreyle askıya  çıkarılacağını, müfredatla ilgili görüş ve önerilerin "gorusoneri.meb.gov.tr" adresinden paylaşılabileceğini ifade etti.

2024 - 2025 Eğitim Öğretim yılı itibariyle uygulanacak olan yeni müfredatın pilot uygulamaları ilkokul birinci sınıflar, ortaokul beşinci sınıf ve lise kademesi dokuzuncu sınıflarda uygulanacak olup "okuryazarlık" becerilerini geliştirmeye yönelik içerikte planlanacak.

Yeni müfredat kapsamında ele alınacak okuryazarlık becerileri ise şu başlıklarda toplanacak:

▪ Bilgiye Yönelik Okuryazarlık

▪ Dijital Okuryazarlık

▪ Finansal Okuryazarlık

▪ Görsel Okuryazarlık

▪ Kültür Temalı Okuryazarlık

▪ Vatandaşlık Odaklı Okuryazarlık

▪ Veri İşleme Okuryazarlığı

▪ Sürdürülebilirlik Kapsamında Okuryazarlık

▪ Sanat Okuryazarlığı.

 Haftalık ders saat sayılarında azalmanın yaşanmayacağı yeni müfredat, ders konu kazanımlarından ziyade beceri temelli bir çerçevede planlanıp sonuç değil süreç odaklı değerlendirme ölçütlerine bağlı "bütüncül" kapsamda uygulanmaya hazır hale getirilecek.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli tüm çevrelerden alınan görüş ve öneriler neticesinde Eylül ayı itibariyle uygulanmaya başlayacak.