ÇEVRE

İlçe Tarım, afetin bilançosunu tespit etmek için sahada

Tire İlçe Tarım Müdürlüğü, sağanak yağış ve dolu sonucu zarar gören tarım arazilerinde hasar tespit çalışmasına başladı. Çalışmalara İl Müdür Yardımcısı Fatih Kılıç ve İlçe Tarım Müdürü Mustafa Evran da katıldı.

Abone Ol

Ercan ÇELİK

Dün Tire’de etkili olan fırtına ve sağanak yağış bazı bölgelerde yerini doluya bıraktı. Kısa süre etkili olan dolu yağışı özellikle Tire’ye bağlı Kırtepe, Yeğenli ve Kireli gibi köylerdeki tarım arazilerinde büyük hasara yol açtı.

Yaşanan afetin bilançosu ise bugün gün ağarınca ortaya çıktı. Tire İlçe Tarım Müdürlüğü geniş bir ekiple bölgede incelemeye başladı. İzmir İl Müdür Yardımcısı Fatih Kılıç’ın da katıldığı incelemelere, Tire İlçe Tarım Müdürü Mustafa Evran ve Şube Müdürü Nuriye Dezcan da katıldı.

Toplam 11 köyde yaklaşık 20 bin dekar arazide etkili olduğu belirlenen afet sonrası kesin tespit çalışmaları devam ederken, İlçe Tarım Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bu gibi afet durumlarında üreticinin mağduriyet yaşamaması için mutlaka TARSİM sigortasını yaptırması gerektiği vurgulandı.