Mihr
Eylem TOK
Hayy Kitap
Aralık 2013-İstanbul
ISBN:978-605-5181-39-0
Adı geçen kitap yazarın ilk romanı olma özelliğinden dolayı ilgimi çekmişti. Kitabı okurken yazarı çok merak ettim. Sanki; yazar kendi hayatını anlatmış gibi olayların içindeydi. Hayal gücü çok fazla.
Çocuk yaşta bir kızın, babası ve yaşlı komşusu tarafından uzun süre tacizi anlatılıyor.Aynı zamanda cinselliğin şehvet tatmini amacıyla kullanılması sonucunda ,bunun izlerini ömür boyu atamayan bir insanın yaşam öyküsü de dile getirilmiş. Bu öykü Rusya’da sürgün edilen Ahıska Türklerinin bir Rus ile birleştirildiği bir hayatın İstanbul’a uzanan ucuyla tamamlandığında gizemli bir öykü oluveriyor bir anda.
Tamamen sıra dışı bir roman olmuş. Alışılmışın dışında seyreden, okurken devamını tahmin etmelerin dikiş tutmadığı bir roman. Romanın etkisinde kalıyorsunuz, yazarın gezdiği yerleri birlikte geziyorsunuz.
Yazar İnsanoğlunun neslini sürdürmek için elzem olan fakat doğru kullanılmadığında en büyük zaaflarından birine dönüşen cinselliğin kontrol edilmediğinde nice hayatları kötü etkilediğini büyüleyici bir dille anlatmış.
Kitabı okuyuculara tavsiye ederken konuyla ilgili Danielle Steel adlı yazarın Taciz adlı romanını da okumanızı tavsiye ediyorum.
Kitap okumanın su içmek, uyumak, yemek gibi vazgeçilmez bir ihtiyacınız haline dönüştüğü günler diliyorum.