Olumsuz ve soğuk hava şartları Tire Belediyesi’ni durduramadı. Tire Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler şehrin dört bir yanında başlattığı çalışmaları tamamladı.


Tire Belediye Basın


Tire Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, çevre çalışmaları kapsamında şehrin bütün park ve bahçelerini elden geçirdi. Park ve bahçe düzenleme çalışmalarına itina ile devam eden Tire Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tüm sokak ve caddelerdeki ağaçlarda mevsimlik budama çalışmalarını tamamladı. Dut, Karabiber, Zakkum ve Manolya ağaçları başta olmak üzere şehir içinde bulunan 1000 adetten fazla ağaçta mevsimlik budama yapıldı. Ayrıca şehrin tüm refüjlerinde bakım, onarım ve düzenleme çalışmaları yapılarak, refüjlerde bulunan Palmiye, Zakkum, Ateş Dikeni ve Mazı Ağaçlarında şekil budaması yapıldı.


PARKLAR ARTIK DAHA GÜZEL

İlçe genelinde hummalı çalışmalar yürüten Tire Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler parklarda da düzenlemelerde bulundu. Özellikle Fatih Sultan Mehmet Parkı’nda yapılan çalışmalar şimdiden vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Işıklandırması komple yenilenen parkta, oturma guruplarında onarımlar yapıldı. 461 metre uzunluğunda yapılan tartan pist ise şimdiden yürüyüş ve sporseverlerin ilgi odağı oldu. Fatih Sultan Mehmet Parkının yanı sıra şehrin muhtelif yerlerinde bulunan parklar ise bakım, onarım ve düzenlemelerden geçirildi. Bakım, onarım ve düzenleme çalışmaları ile yetinmeyen Park Bahçeler Müdürlüğü, Özel Bilgi Okulu yanında bulunan belediyeye ait boş araziyi yeni bir yeşil alana çevirerek Tirelilere bir park daha kazandırmış oldu.


‘’DAHA DUYARLI OLALIM’’

Kış aylarında yapılan çalışmaların aynı zamanda bir önlem çalışması olduğunu ifade eden Park ve Bahçeler Müdürü Birtan Armağan, “Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak ilçe genelinde budama çalışmaları başlattık. Özellikle kaldırımlarda yürümeyi kolaylaştırmak, olası kazaların önüne geçmek için kaldırım kıyılarındaki ağaçlarda budama çalışması gerçekleştirdik. Buradaki yapılan asıl önemli çalışma olası sert rüzgârlarda ağaç dallarının kopması sonucu ortaya çıkacak kötü sonuçları engellemek ve aynı zamanda budama sayesinde ağaçların gençleşmesini sağlamak. Parklarımızda gerekli bakım ve düzenleme çalışmaları yaptık bunun yanı sıra orta parktan başlamak üzere ilçe genelinde kışlık mevsimlik çiçekleri dikmeye başladık. İlçemizi, Belediye Başkanımızın talimatları doğrultusunda güzelleştirmeye çalışıyoruz, vatandaşlardan da ricamız çevreye ve yapılan çalışmalara daha duyarlı olmasıdır’’ dedi.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi