Ercan ÇELİK

31 Mart yerel seçimi sonucu “değişim” vurgusuyla göreve gelen Tire Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, kurmaylarının atamasını yaptı. CHP’li Meclis Üyeleri Yalçın Kaya, Hüseyin Zincircoğlu ve Tire Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Birtan Armağan, başkan yardımcısı olarak göreve başladılar.  

YALÇIN KAYA

Okuroğlu söz vermişti, suya yüzde 25 indirim geldi Okuroğlu söz vermişti, suya yüzde 25 indirim geldi

1977 yılında Tire’ye bağlı Büyükkale köyünde dünyaya gelen Yalçın Kaya, ilk ve ortaokulu Büyükkale, lise eğitimini Tirede tamamladıktan sonra yükseköğrenimini Ankara Üniversitesi ÇMYO Elektronik ve Celal Bayar Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümlerinde tamamladı. Eğitim hayatının ardından özel sektörde 2 yıl satın alma müdürü olarak görev yaptıktan sonra Tire Tariş Pamuk-İncir -Zeytinyağı Kooperatiflerinde müşterek memur olarak girdiği sektörde pamuk ve incir kooperatifi muhasebe sorumlusu oldu. Yaklaşık 20 yıl Tariş’te görev yaptı. 2019 yılı mahalli idareler seçimiyle Tire Belediye Meclisi üyeliğine seçilen Kaya, geçtiğimiz dönem Plan Bütçe ve Değer Tespit Komisyonları ile Tire Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti üyeliği görevlerinde bulundu. 2024 yılı mahalli idareler seçiminde Tire Belediye Meclisi üyeliğine ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliklerine seçildi. Tire Belediyesi daimi encümeni, plan bütçe komisyonu üyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Gençlik Üniversite ve İstihdam Komisyonu ile İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Komisyonu’na seçildi.

Tire Belediye Başkan Yardımcısı olarak atanan Yalçın Kaya, evli ve 2 çocuk babası.

HÜSEYİN ZİNCİRCOĞLU

1977 yılında Tire’de dünyaya gelen Hüseyin Zincircoğlu, ilk ve ortaöğrenimini Tire’de tamamladıktan sonra yükseköğrenimini Afyon Kocatepe Üniversitesi Maden Bilimleri bölümünde tamamladı. Yaklaşık 20 yıldır Tire’de ticaret yapan Zincircoğlu, 2011 yılında Hürriyet Mahallesi Muhtarı seçildi ve 3 dönem muhtarlık yaptı. 2024 yılı mahalli idareler seçimiyle Tire Belediye Meclisi üyeliğine seçilerek, Gayrimenkul Değer Tespit Komisyonunda yer aldı.

Tire Belediye Başkan Yardımcısı olarak atanan Hüseyin Zincircoğlu, evli ve 2 çocuk babası.

 

BİRTAN ARMAĞAN

1984 yılında Tire’de dünyaya gelen Birtan Armağan ilk ve ortaöğrenimini Tire’de tamamladıktan sonra yükseköğrenimini Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü’nde onur derecesi ile tamamladı. 2007 yılında ilk stajını, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezinde tamamladı. 2008 yılında Erasmus Öğrencisi olarak, İtalya’da Universita Politecnica delle Marche Üniversitesi Agraria Bölümünde eğitim aldı. Universita Politecnica delle Marche Üniversitesi Agraria Bölümündeki eğitimi sırasında Tez çalışması olarak hazırladığı; Esca diseases in grapevines, Brown rot of stone fruits, Stone fruit viruses isimli çalışmalar başarılı bulunarak, üniversitenin bölüm kütüphanesinde yer verilmesine karar verildi. 2008 yılında Mesleki Stajını, Bayer Cropscience Ege Bölge Müdürlüğünde (İzmir/Türkiye) tamamladı. 2010 ve 2011 yıllarında Ankara, Bursa ve Yalova illerinde Solanaceae familyası bitkilerinde bulunan akar türlerinin belirlenmesi ve önemli akar türlerinin popülasyon yoğunlukları ile doğal düşmanlarının saptanması üzerine incelemeler isimli TÜBİTAK projesinde görev aldı. 2011 yılında Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bitki Koruma Anabilimdalında Yüksek lisans (Master) eğitimini Onur Derecesi ile tamamladı. 7. Euraac Symposium (Viyana/Avusturya), Uluslararası Türkiye IV. Bitki Koruma Kongresi (Sözlü Sunum ve Bildiri), Entomologia Generalis ve Türkiye Entomoloji Bülteni gibi Hakemli Dergilerde yayımlanmış 7 adet bilimsel makale, sunum ve bildirisi bulunmaktadır. 2012 yılından bu yana Tire Belediyesi’nde Ziraat Yüksek Mühendisi olarak çalışmaktadır. Ayrıca, 2014 yılında Tire Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün kurulmasında görev almıştır. Park ve Bahçeler Müdürlüğünün kurulmasından bu yana Müdür Vekili olarak görev yapmaktadır. İyi düzeyde İngilizce ve başlangıç seviyesinde İtalyanca bilmektedir. Evli ve 1 çocuk babasıdır.

Baskan Yardimcilari2

Editör: Ercan Çelik