Ercan Çelik

31 Mart Yerel Seçimiyle Tire Belediye Başkanı seçilen Hayati Okuroğlu, bugün Tire İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alarak resmen göreve başladı. CHP Tire İlçe Başkanlığı’nda partilerle buluşan Hayati Okuroğlu ve meclis üyeleri, Gümüşpala Caddesi boyunca yürüyerek Tire Adliyesi’ne gittiler. Halkın alkışları ve tezahüratları eşliğinde büyük bir kalabalıkla adliyeye giden Okuroğlu ve meclis üyeleri, mazbatalarını teslim aldılar.

Tire Adliyesi’nde yürüyerek Cumhuriyet Meydanı’na geçen Okuroğlu ve beraberindeki kalabalık, burada Atatürk anıtına çelenk sunarak İstiklal Marşı okudular.

BAŞKAN OKUROĞLU, KUTLAMA İSTEMEDİ

Cumhuriyet Meydanı’nda belediye binasına geçen Hayati Okuroğlu, belediye önünde herhangi bir kutlama tarzı etkinlik yapılmaması için özel talimat verdi. Belediyede kendisini karşılayan vatandaşlara ve belediye personeline hitaben bir konuşma yapan Okuroğlu, “

Yola çıktığımız günden beri bizlerle birlikte olan değerli Tirelilere, değerli Tire İttifakı gönüllülerine sevgiler saygılar sunuyorum. Biz yola çıktığımız gün Tire İttifakı’nı kuracağımızı söyledik ve bunu hep birlikte başardık. Bugün de mazbata ve devir teslim törenimizi gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar sükunet içerisinde bir seçim götürdük. Bugün de görüyorsunuz ki gayet sükunet içerisinde, saygı sevgi çerçevesinde bir törenle karşınızdayız. Bugün bizleri karşılayan bundan sonraki mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hiç kimsenin ekmeğiyle oynama derdimiz yok. 60 gün önce belediyeyi ziyaret ettiğimizde de aynı şeyi söylemiştim ve bugün buradayız. Hepinize teşekkür ediyorum. Seçimler bir bayrak yarışıdır. Biz nasıl görevi bugün devralacaksak, biz de ileride teslimi yapacağız. Burası bizim malımız değildir. Tirelinindir.”

Öte yandan göreve geldiğinde belediye önünde yapılan devir teslim töreniyle görevi Tayfur Çiçek’ten devralan Salih Atakan Duran, devir teslim törenine katılmadı.

Belediye önündeki konuşmanın ardından başkanlık makamına geçen Hayati Okuroğlu, burada tebrikleri kabul etti.

Başkan Okuroğlu'ndan "Halk Ekmek" açıklaması Başkan Okuroğlu'ndan "Halk Ekmek" açıklaması

Ok6

Ok5

Ok4

Ok3

Ok2

Ok1

Editör: Ercan Çelik