İzmir’in 30 ilçesine dağıtılacak olan araçlar, temizlikte kullanılacak. Araçların dağıtımı önceki gün yapılan törenle başladı. Son teknoloji araçların dağıtımına İzmir'in güney bölgesinde bulunan, aralarında ilçemiz Tire’nin de yer aldığı, 8 ilçeden başlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 24 aracın anahtarını belediye başkanlarına teslim etti.

Türkiye'de çevre yatırımları ile önce çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerinin evsel atıkları daha hızlı ve sağlıklı toplanması için araç desteği veriyor. Temiz ve sağlıklı kent için ilçelere bugüne kadar çöp kamyonu ve yol süpürme araçlarından oluşan 149 adet temizlik aracı, 38 bin adet çöp konteyneri ve 1000 adet moloz konteyneri hibe eden İzmir Büyükşehir Belediyesi son olarak 90 temizlik aracı daha satın aldı. 30 ilçe belediyesine hibe etmek için 25 milyon 758 bin liralık maliyetle satın alınan araçların dağıtımına İzmir'in güney bölgesinde bulunan Tire, Ödemiş, Kiraz, Selçuk, Beydağ, Kemalpaşa ve Bayındır ilçelerinden başlandı.


KOCAOĞLU ARAÇLARIN ANAHTARLARINI VERDİ
8 ilçeye verilecek 24 araç için Kemalpaşa'da tören düzenlendi. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kendisinin ve belediye bürokratlarının yargılandığı ve geçtiğimiz gün beraatla sonuçlanan mahkeme sürecine değinerek, bu süreçte desteğini esirgemeyen İzmirlilere ve fedakârca çalışan belediye personeline teşekkür etti.


BAŞKAN ÇİÇEK ÜÇ ARAÇLA DÖNDÜ
Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, , Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Torbalı Başkanvekili Yener Ülker ile Kiraz Belediyesi'nden Ali Turna, temizlik araçlarının anahtarlarını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun elinden aldı. 8 ilçeye çöp konteyneri yıkama, moloz konteyneri taşıma ve vidanjörden oluşa 3'er adet temizlik aracı olmak üzere 24 araç hibe edilecek. Araçlar daha sonra kuzey, yarımada ve merkez bölgede bulunan 22 ilçe belediyesine de teslim edilecek.

Editör: Haber Merkezi