Tire Belediyesi  beş yıl boyunca yaptığı projeleri  vatandaşlara duyurmak amacı ile ilçe genelinde belli noktalara astığı billboardlar, Belediye ekiplerince  akşam saatlerinde vatandaşların şaşkın bakışları arasında duvarlardan sökülerek kaldırıldı.

 

Tire Belediye Basın

 

Konuyu bilmeyen bazı vatandaşlar ise"Bunları neden kaldırıyorsunuz?  diyerek Belediye görevlilerine tepki gösterdiler.

 

 

AK PARTİ ŞİKAYET ETTİ

Ak Parti ilçe Başkanlığı İlçe Seçim kuruluna şikayette bulunarak ilçe genelinde mevcut afişlerin kaldırılmasını istedi 7 Mart 2014 tarihli bir dilekçe ile  şikayeti sunan Ak Parti İlçe başkanlığının şikayet dilekçesi jet hızıyla karara bağlanarak 10 Mart 2014 tarihinde Tire Belediyesine  İlçe Seçim kurulu imzalı bir tebligat gönderildi. Kararın son maddesinde ise  "Kararın bir metninin Yukarıda belirtilen hükümlere aykırı şekilde asılan afişlerin derhal toplatılmasının sağlanması yönünden İlçe Emniyet Müdürlüğü 'ne gönderilmesine karar verildi." denildi.

 

 

BAŞKAN BİLBOARDLARI KALDIRTTI

Kararın akşam saatlerinde Tire Belediyesine tebliğ edilmesinin ardından ilgili ekiplere talimat veren Başkan Çiçek, ilçe genelinde bulunan tüm billboardları kaldırttı. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek " Bugün akşam saatlerinde ilçe seçim kurulundan bir tebliğ aldık.Ak Parti Tire İlçe başkanlığının şikayeti üzerine İlçe Seçim Kurulu bunları kaldırmamızı istedi. İlçe Seçim Kurulu'nun kararını saygıyla karşılıyorum. Ama bu Billboardlar Ak Partili arkadaşlarımızı neden bu kadar rahatsız etmiş anladım. Bir tanesinin üzerinde şahsıma ait bir resim yok.Tamamen projelerimizin resimlerinden ibaret. Biz bunları zaten önümüzdeki hafta kaldıracaktık.Bu telaş neden anlamış değilim. Biz artık bu şikayetlere alıştık.Bu yapılan ilk değil.Biz ne zaman ilçemiz için olumlu bir projeye imza atmaya kalksak karşımızda İktidar Partisinin temsilcilerini gördük. Eczane yerlerini yaptık Belediye kasasına üç buçuk milyon( trilyon)lira girdi sağladık.İşe başladığımızda bize yine her zaman olduğu gibi bir mahkeme kağıdı geldi.Burada davalı Tire Belediyesi, Davacı Mehmet Çeltikcoğlu yazıyordu.Belediye tarihinde ilk defa bir Belediye Meclis Üyesi Belediye'yi mahkemeye veriyordu.çok ilginç bir konu çünkü bizim proje yapmamızı istemiyorlardı 7 ay bekledik gerekli eksiklikleri tamamlayarak inşaatı tamamladık ve eczane yerlerini bitirdik. Hem vatandaşımıza hastane yanında eczane yeri yaparak hizmet sağladık hem de belediye bütçesine ciddi bir katkıda bulunduk.Şu anda Tire ve çevre ilçelerden hastaneye gelen insanlara 10 adet iş yeri hizmet veriyor.Biz bu billboardları yeni asmadık ki bunlar bir yılı aşkın bir süredir burada duruyor.Ama hazımsızlık hat safhada.Artık paniklemeye başladılar ne yapacaklarını şaşırdılar. Ne yaparlarsa yapsınlar vatandaşlarımızın gözlerini kapatamayacaklar.İktidar partisinin temsilcileri olmalarına rağmen soruyorum. Beş yılda ilçemize ne kazandırmışlar. Çıksınlar açıklasınlar. Veterinerlik fakültesi getirelim dedik iki kez YÖK'e gittim bunda da karşımıza çıktılar.Fakültenin gelmesini istemediler." Dedi

 

 

EN GÜZEL CEVABI 30 MART DA VATANDAŞ SANDIKTA VERECEK

Yapılan tüm projelere  karşı çıktıklarının altını çizen Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek "İlçe Seçim Kurulu'nun kararı gereğince hemen billboardları kaldırdık.Halkımız  zaten neyin ne olduğunu idrak etmiş durumda. Bunlara en güzel cevabı halkımız 30 mart günü sandıkta verecek."dedi.





HABER VİDEOSU:


Editör: Haber Merkezi