Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün Aydın’ın Nazilli ilçesinde 86 yıl önce açılışını gerçekleştirdiği Sümerbank Basma Fabrikasının açılış seremonisinde yer alarak Tire’yi gururla temsil eden Belediye bandosu, 86 yıllık geleneği bu yılda sürdürdü.

Tam bir asır önce kurulan , Tire’nin gözbebeği Belediye Armoni Bandosu 9 Ekim 1937’de kurulan tesisin açılışında Atatürk ü ilk karşılayan bando ünvanı almıştı. Bu yıl da etkinlikler kapsamında Nazilli Belediyesi’nin daveti üzerine programda yerini alan Tire Belediyesi Armoni Bandosu, marşlar çalarak kulakların pasını sildi.

Kortej yürüyüşünde de ön saflarda yerini alan bandonun coşkusu görülmeye değerdi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, “Bandomuz Tire halkımızın ve Milli Mücâdele neferi Ege bölgemizin emrine amâdedir. Tüm Resmi tören ve bayramlarımızda göğsümüzü kabartan bandomuzu can-ı gönülden tebrik ediyorum.” dedi.

6-6

5-7

4-7

3-6

2-10

1-11

Tire Belediyesi’nde yeni dönemin ilk meclis toplantısı yapıldı Tire Belediyesi’nde yeni dönemin ilk meclis toplantısı yapıldı

Editör: Ercan Çelik