Bugün de 2009 seçimlerinden Tire’de iktidar olarak çıkan DP’den bahsetmeye çalışacağım.

AP ve DYP’nin devamı olan DP Tire’de olmazı olmaz yaparak hem de AKP’nin iktidar olduğu, CHP’nin de oylarının artış gösterdiği ortamda belediye seçimlerini Tayfur Çiçek ile kazanıyordu.Peki bu nasıl gerçekleşti? İktidara nasıl gelindi? Başarının mimarları kimlerdi? Tayfur Çiçek CHP’liyken nasıl Dp’li oldu ? İşte bunların cevabını sizlere dilimin döndüğünce ve olayları yaşayan biri olarak anlatmaya çalışacağım.

DYP ve ANAP birleşme kararı aldığında ( birleşerek DP’yi kuracaklardı) GİK üyesi  ve DYP İlçe Başkanı Recep Taşyanar, ANAP İlçe Başkanı Metin Çurku Tayfur Çiçek’ i aralarına alarak iki elini havaya kaldırdılar; “ Bizim yani DP’nin adayı Tayfur Çiçek.” Diyorlardı. Ama çok geçmeden bu iki partinin genel başkanı anlaşamayınca birleşme de tarih oluyordu. DP’ye geçişte gerçekleşmedi.Tayfur Çiçek ve onu yalnız bırakmayanlar aldıkları karar ile “BLOK” olarak CHP’ye geçiyorlardı.Tayfur Çiçek ve 600 kişilik grup artık CHP saflarında yer alıyorlardı.

Bu geçiş de uzun sürmedi.7-8 aylık bir çalışmadan sonra Tayfur Çiçek CHP’den  de istifa ederek bağımsız olarak siyaset yapıyordu.İşte bu dönemde Tire Siyaset gündemine BOMBA bir haber oluştu.Tayfur Çiçek DP’ye geçmişti.Hiç kimsenin düşünemediği bir olay gerçekleşiyordu. Eski duayen Belediye Başkanı Nazım Çulcu’da Tayfur Çiçek ile birlikte seçimlere hazırlanıyordu.Nazım Çulcu 2004 seçimlerinde destek verdiği M.Sıtkı İçelli’nin karşısında yer alarak tüm desteğini şartsız ve koşulsuz olarak Tayfur Çiçek’e veriyordu. Birleşimde MAYAtutarak Tayfur Çiçek belediye başkanlığını ikinci kez kazanıyordu hem de açık farkla önde oy alarak. Alınan oylar ve yüzdeleri de şöyleydi;

Tayfur Çiçek: 10.803 oy %35.3 ( DP )

Halil Çulhaoğlu:8.793 oy % 28.7 ( CHP )

M.Sıtkı İçelli: 7.520 oy % 24.6 ( AKP )

Faik Afyonlu: 2.620 oy % 08.6 ( MHP )

Seçimlere girmeden önce yani Tayfur Çiçek’in CHP’li olduğu dönemde CHP’nin oy oranı %23.1 iken DP’nin ise % 03.7 idi.Arada korkunç bir fark var iken DP tercih edilmişti.Sonunda da Küçük Menderes Havzası’nda Dp tek ilçe olarak inanılmazı gerçekleştiriyordu. Bu başarı medya ve siyasilerinde dikkatini çekmişti.

DP büyük bir başarı kazanmanın sevincini henüz yaşarken bir şok olay ile yine siyasetin gündeminde ilk sırayı alıyordu.Genç kuşak ve “ağabeyler “ birleştiren, başarıda büyük payı olan ilçe başkanı Bekir Keseli görevinden istifa ederek siyaseti bıraktığını açıkladı.Çok kibar ve nazikçe, kimseye kırgın ve küskün olmadığını, böyle olması gerektiğini belirten bir açıklama ile Dp arenasında sadece üye olarak görev yapacağını bildiriyordu. Nedeni hala bilinmiyor, kendisi de açıklamıyor.

Boşalan ilçe başkanlığına yine genç kuşaktan Serkan Görüşük atandı.Hala da görevini sürdürüyor.Aldığım bazı duyumlara göre ilçe yönetimi ve belediye meclisi üyeleri arasında hatta Nazım Çulcu ile sebepsiz ve mesnetsiz sorunlar yaşanıyor. “ Kol kırılır yen içinde kalır” sözünde olduğu gibi kimse bir şey söylemiyor ama ben fısıltıları duyuyorum.Dp  Tire’de iktidar olduğunu sanırım fark etmiyor.Dp ‘li olarak belediye başkanı ve meclis üyeleri hep ön planda, ilçe teşkilatı ise arkada kalıyor.Bu da Dp’ ye gönül veren üyeleri biraz düşünceye sevk ediyor.

Bazıları da DP artık bitiyor mu diye düşünüyor!!!!