Bu hafta halen iktidarda olan AKP’den söz etmek istiyorum. 2004 yılında ilk kez iktidar olan ve 2007’de tekrar %47 ile göreve devam eden AKP, 2011 Genel Seçimleri’nde 3. kez iktidar olmanın hesaplarını yapıyor.

Ama bizim konumuz Tire’deki siyasetin gündemini belirlemek ve sizlere aktarmak olduğu için Tire AKP İlçe Teşkilatı’ndan bahsedeceğim. Başkan, yönetim kurulu, kadınlar kolu ve gençlik kollarının çalışmalarını anlatmaya çalışacağım. 2007 Genel Seçimleri’nde İlçe Başkanlığında Erdoğan Güngör vardı. Hatta Erdoğan Güngör 2009 Yerel Seçimleri’nde de İlçe Başkanlığı görevindeydi. Ancak genel ve yerel seçimlerde AKP, Tire’de oy kaybına uğramıştı. Belediye Başkanlığını DP’ye kaptırıyordu. İşte bu fatura ilçe başkanı ve yönetime kesildi. Erdoğan Güngör yeniden yapılanma düşüncesiyle il başkanı ile görüşerek görevi bırakmak zorunda kaldı. İlçe başkanlığına genç kuşaktan Mehmet Çeltikcoğlu getirildi. Mehmet Çeltikcoğlu genç yaşına rağmen, deneyimi ve belediye meclis üyeliğinde 3. dönemini yaşıyordu. Erdoğan Güngör, görevden ayrılana kadar iktidar partisinin Tire temsilcisi olarak, ilçeye, beldeye ve bölgeye aynı hızla devam etmek olduğunu, şimdi görevde olan arkadaşlarının da aynı düşünceyle mevcut yerel yönetime destek çıkarak hizmetlerine devam etmelerini ve siyaseti yaşadıkları kent için yapmalarını istiyor.

Mehmet Çeltikcoğlu başkanlığındaki yeni yönetim aynı düşüncedeler mi? Bunun cevabını da yine İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu şöyle veriyor; “Göreve geldiğimizde bazı ihmal ve eksiklikler gördük. Tüm köylerimiz ve merkez mahalle çalışmalarımızı başlattık. Çünkü 2004 seçimlerinde %43 olan oyumuz,2009’da %24’e düşmüştü. Koordineli ve özveri ile çalışma yaparak referandum oylamasında %36 oy aldığımızı gördük. Bu da çalışmalarımızın başarılı olduğunu gösteriyor.  Belediye Başkanı ve belediye çalışanları ile hiçbir sorun ve anlaşmazlığım yok. Tabi bu benim açımdan böyle. Ben de halen belediye meclis üyesiyim. Hizmet kararlarında ben de varım ve ilçe yararına olacak her hizmette benim de imzam var. Burada tabiidir ki muhalefet görevimizi sürdüreceğiz. Başkanın her önerisine ‘evet’ diyeceğiz diye bir kural da yok. Şunu anlatmak istiyorum; sayın başkan, biraz fevri davranıyor. Karşı görüş, eleştiri ve ‘hayır’ oyu kullanmak muhakkaktır. Sayın başkan, meclis toplantılarında bize söz hakkı tanımıyor desem yalan söylememiş olurum. Önce kızgınlık gösteriyor sonra da özür diliyor. Bence kızmayacak, sonra da özür dilemeyecek. “

2011’de yapılacak genel seçimlere de değinen başkan Çeltikcoğlu, “Genel seçimlere gelince, senin bundan önceki yazında belirttiğin Küçük Menderes Havzası için mutlaka bir temsilci olması gerekiyor ibaresi çok doğru ve aynen ben de katılıyorum. Seni de bu yerinde ve önemli tespitin için kutluyorum. Biz 2011 genel seçimlerine hazırlık çalışmalarımızı başlattık. Ama şu an henüz erken. Mart aylarında kesinleşen adaylar için hızlı bir tempoya gireriz.” diyor.

İşte; Mehmet Çeltikcoğlu böyle söylüyordu bu haftalık. Önümüzdeki günlerde siyasetin gündeminde neler olacak birlikte göreceğiz.