Malum kış günlerini yaşamaktayız. Her zaman değindiğim bir konuya bu vesile ile tekrar değinmek zorundayım. İlçemiz güney doğu bölgesi dağ köylerinden yaklaşık 250 civarında öğrenci eğitim görmek için 20 ile 35 kilometre mesafedeki İlçe merkezine taşınmaktadır. Bu konuyu defalarca çeşitli yol ve yöntemlerle kamuoyuyla paylaştım. Ancak ağır kış şartları bu olayı daha hassas bir duruma getirmiş bulunmaktadır.

Bölgedeki yollar bu aylarda toprak kaymasına uğrayarak bozulabilir. Güneşin az göründüğü yol bölümlerinde yani guz kesimlerde buzlanma olabilir. O köylerden İlçe merkezine taşınan öğrencilerimiz mevsim şartları bakımından bu günlerde risk altındadır.

Allah göstermesin olası bir faciaya “dur” demek için yetkililerin buköy yollarında günlük önlem alması elzem hale gelmiştir. Özellikle yağışlardan sonra ya da buzlanma yaşandığı günlerde öğrenciler yola çıkmadan evvel bir ekibin bu yolları kontrol etmesi şarttır. Bizler millet olarak kazadan sonra önlem almayı alışkanlık haline getirmiş olsak da burada söz konusu olan çocuklarımızdır ve yetkililerden ricam kazalardan önce gerekli birimlerle gerekli önlemleri almalarıdır. Gelecekte keşkeleri bol cümleler kurmak yerine bu gün görevimizin gereği olan önlemlerimizi alırsak daha iyi olacağı ve kayıpların olmayacağı kanaatindeyim.

Aslında yapılması gereken bahsini ettiğim bölgeye bir taşıma merkezi İlköğretim Okuludur. Ancak bu konuda nedense yetkililer duyarsız davranmaktadır. Belki de bu öneriyi bizim ortaya atıp, projelendirmiş olmamızdan kaynaklanan bir duyarsızlık olabilir. Ancak unutulmamalıdır ki bu millet kendisi için bir ağaç dikene bin yıl minnet eder.
Bizden söylemesi gerisi yetkililerin devlet adına yapacağı iş ve işlemler. Bizler uyarmamış olmayalım da.
Sağlıcakla kalın, hoşça kalın.