HABER MERKEZİ

Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST kapılarını İzmir Çiğli'de ziyaretçilerine açtı. 2018'den bu yana gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen söyleşi ve etkinlikler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaparak toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye'nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Bu sebeple, özellikle öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmesi için önem arz ediyor.

TEKNOFEST’in ilk gününde, Tire Cumhuriyet ve Kurtuluş Ortaokulu ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden toplam 120 öğrenci, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İzmir’e götürüldü. Festival boyunca, program dahilinde diğer okullardan da öğrencilerin götürüleceği belirtildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizler de öğrencilerimizin ufkunu açmak ve onları ülkemizin yarınlarına hazırlamak için bu teknoloji dünyası ile tanışmalarını istedik. Müdürlüğümüzün koordinesinde okullarımız öğrencilerini TEKNOFEST Festivaline götürmeye başladılar. İlk gün Cumhuriyet Ortaokulumuz, Kurtuluş Ortaokulumuz ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizden toplam 120 öğrencimiz öğretmen ve idarecilerinin gözetiminde bu festivale katıldı. Festivalde olmaktan ve bu heyecanı yaşamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden öğrencilerimiz festival alanında sergilenen bir çok ürünü inceleme fırsatı buldular.” Denildi.

tekno10

tekno9

tekno8

tekno6

tekno7

tekno5

tekno4

tekno3

Gastronomi öğrencileri, Tire Süt Kooperatifi’ni ziyaret etti Gastronomi öğrencileri, Tire Süt Kooperatifi’ni ziyaret etti

tekno

tekno2

Editör: Ercan Çelik