İnsan hayatının en kadim ve kutsal mesleklerinden biri olan öğretmenlik mesleği mensuplarına ülkemizde adanan 24 Kasım Öğretmenler Günü, yurdun dört bir yanında olduğu gibi Tire’de de coşku ve saygıyla kutlandı.

İnsanlık tarihi kadar eski olan bilgiyi edinme ve bilgiyi iletme hususu, yani öğrenme ve öğretme, medeniyetin ilerlemesi ve merdiven misali basamak basamak yükselmesinin en önemli aktörleri hep öğretmenler olmuştur. Yaşadığımız ülkede ve sahip olduğumuz medeniyet içerisinde de hep önemsenmiş olan öğretmenlik mesleğine mensup vatandaşlarımıza adanmış olan ’24 Kasım Öğretmenler Günü bir kez daha ülke genelinde olduğu gibi Tire’de de kutlandı.

Gastronomi öğrencileri, Tire Süt Kooperatifi’ni ziyaret etti Gastronomi öğrencileri, Tire Süt Kooperatifi’ni ziyaret etti

Tire’de yapılan ‘Öğretmenler Günü’ kutlamaları iki aşamalı olarak gerçekleştirildi. Programın ilk bölümü sabah saat 09:30’da Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Protokol üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı törenlerde; İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Yüzbaşıoğlu Atatürk anıtına çelenk koydu. Ardından Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren program Tire Belediyesi Kültür Salonu’nda devam etti.
Başlıksız-1-36

Editör: Ergün Çelik