Tire’de 23 Nisan Coşkusu Tire’de 23 Nisan Coşkusu

Ercan ÇELİK

Önceki Belediye Başkanı Tayfur Çiçek döneminde, Tire’de yeni verilen pek çok abonelikte su sayaçları kontörlü diye tabir edilen ön ödemeli sisteme geçirilmişti. O dönemde de tepkiyle karşılanan sistem, yıllar geçtikçe abonelere daha büyük sorunlar yaratmaya devam etti. Bu süreçte bazı aboneler, sayaçlarını kendi başvurularıyla değiştirirken, pek çoğu sorunlara rağmen ön ödemeli sayaçları kullanmaya devam etti.

Son zamanlarda ise sürekli arıza yapan bu kartlı sayaçlar, içindeki kredi tükenmiş olsa da suyu kesmiyor ve su vermeye devam ediyor. Belli bir süre sonra su yüklemesi için İZSU’ya giden aboneler, sayaçlarının eksi bakiyede olduğunu ve büyük meblağlarla borçlandıklarını öğreniyor.

İZSU, BU SAYAÇLARDAN KURTULMAYA ÇALIŞIYOR

İZSU, öncesinde bu sayaçları alıp tamir ediyor ya da yenisi ile değiştiriyordu. İddiaya göre İZSU artık bu sayaçları alarak, normal abonelikte kullanılan sayaçlardan takıyor. Tire’de sürekli sorun yaratan bu sayaçları kullanımdan kaldırmaya çabalıyor. Fakat bu kez de vatandaşın karşısına abonelik için yaklaşık 1.350 TL’lik teminat bedeli borçlanması çıkıyor.

Tire’de pek çok vatandaş bu zaruri ve beklenmedik borçlanma karşısında mağduriyet yaşıyor.

Editör: Ercan Çelik