Tire Belediye Başkanı, Hayati Okuroğlu oldu Tire Belediye Başkanı, Hayati Okuroğlu oldu

Ercan ÇELİK

 

TİP Tire İlçe Başkanlığı’ndan yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Basın ve Kamuoyuna

Son günlerde Tire siyaset gündemini meşgul eden konuyla ilgili partimizin son açıklamasıdır.

Partimiz tarafından Disiplin kuruluna sevk edilen Ali Haydar Öztürk’ün yapmış olduğu açıklamalar Türkiye İşçi Partisi’ne gönül vermiş halkımıza bir açıklamayı zorunlu hale getirmiştir.

Türkiye İşçi Partisi halkımızın iki kutuplu Türkiye siyasetine mahkum edilmesine artık yeter diyerek tüm Türkiye’de seçimlere girme kararı almış ve inandığı değerler doğrultusunda da yoluna devam etmiştir.

Tire İlçe Örgütü’müz de bu kararı alırken birçok kez yönetim düzeyinde konuyu tartışmış, her seferinde Ali Haydar Öztürk’ün de içinde bulunduğu yönetim toplantılarında ‘oy birliği’ ile seçime girme kararı almıştır.

Bu süreç içerisinde Hayati Okuroğlu da, kendi ‘aday adaylığını’ desteklememiz konusunda İlçe başkanımızla temas kurmuş ve bu destek karşılığında partimize ilçe bürosu tutup kirasını ödeme ve Ali Haydar Öztürk’ü meclis üyesi yapma teklifinde bulunmuştur.

Sevgili Halkımız, Türkiye İşçi partisi devlet yardımı almayan, her çalışmasını üyelerimizin ve gönüllülerimizin bağışlarıyla devam ettiren bir partidir. Yani biz gücümüzü sermayeden değil halkımızdan almaktayız. Bu ve benzer tekliflerin onurlu halkımızda bir karşılığı olamaz. Ayrıca Türkiye İşçi Partisi ne başka bir partinin iç işlerine karışır ne başka bir partinin kimi meclis üyesi olarak göstereceğimiz üzerinden bir yaptırımını kabul eder. Siyasi etiğe sığmayan bu teklifi kabul etmemiz mümkün değildi ve kabul etmedik. Bu teklifleri reddettiğimiz günden beri adı geçen şahsın CHP seçim çalışmalarına katıldığının bilgileri üzerine kendisini disipline sevk ettik. Son süreçte, kendisinin istifa ettiğini söylese de istifa ettim dediği tarihin disiplin kuruluna sevk edildiği tarih olduğu gözden kaçmaması gerektiğini ve istifa eden hiçbir üyenin disiplin kuruluna zaten gönderilemeyeceğini de ayrıca belirtmek isteriz.

Konuyla ilgili son açıklamamızı kamuoyunun takdirine bırakır, sırtımızı halktan başka hiçbir yere dayamadığımızı tekrar bildiririz.”

Editör: Ercan Çelik